Bandelės su lašinukais

Labai skanios ir minkštos bandelės. Jeigu nemėgstate lašinukų, galima dėti dešreles arba saldų įdarą, pavyzdžiui varškės, tik tuomet į mielinę tešlą, reikėtų daugiau cukraus įdėti.

Tešlai:

500 g miltų;

1 pakelis sausų mielių;

250 ml pieno;

50 g cukraus;

50 g sviesto arba margarino;

1 kiaušinis;

žiupsnelis druskos.

Įdarui:

200 g lašinukų;

nedidelis svogūnas;

žiupsnelis kvapniųjų pipirų; cinamono;

2-3 š. džiūvėsėlių.

Šiltame piene ištirpinti cukrų, suberti mieles ir palaukti kol suputos. Suberti miltus, druską, įmušti kiaušinį, įpjaustyti minkšto sviesto ar margarino (1). Viską gerai išmaišyti. Tešla minkyti 10-15 min ir palikti pusvalandžiui (2), kad pakiltų (3).

Įdarui smulkiai supjaustytas svogūnas pakepinamas su trupučiu riebalų (4). Į tą pačią keptuvę sudedami supjaustyti lašinukai ir pašildoma (nespirginama) (5). Į lašinukus suberiami prieskoniai, džiūvėsėliai (6) ir išmaišoma.

Pakilusi tešla iškočiojama 1 cm storio papločiu. Iš jo stikline išspaudžiami skritulėliai, ant kiekvieno dedama po šaukštelį įdaro (7). Skritulėlis sulenkiamas ir gerai užspaudus kraštus (8), dedamas į skardą siūle į apačią (9). Paliekama 10-15 min, kad pakiltų. Pakilusios bandelės aptepamos kiaušinio plakiniu (10)¬†ir kepamos apie 20 min.

154 comments on “Bandelės su lašinukaisAdd yours →

  1. Laba diena, sudomino šis receptas, tačiau iškilo keletas klausimų. Rašote, kad 1 pakelis mielių, o kokio kiekio? Būna 9g, 25g..? Taip pat įdomu kiek maždaug bandelių arba skardų gaunasi? 🙂

  2. sveiki, o kam cia cinamonas prie lasinuku,kazkaip keistai skamba?o lasinukai turi buti rukyti ar tiks ir sudyti sviezi?

  3. Forelle, dėkoju už šį receptą!!! Kepiau jau kelis kartus ir bandelės gavosi nuostabios, tokios, kaip tavo nuotraukoj 😉 visi liko sužavėti, nes nesijaučia mielių skonio(tai svarbiausia)!!

    P.s. Kepsiu dar ir dar!!!

    1. Malonu girdėti. Aš igi nemėgstu mielių skonio, nes dažnai jaučiasi, bet dabar jau sužinojau, kad jeigu labai jų nemėgsti, tai geriau naudoti mažiau i pirma paruošti įmaišalą su jomis, o tik vėliau tešlą.

  4. Kaip tik ieskojau recepto.esu kepusi kelis kartus, bet man kieta tesla visad gaunasi, apdziuna. Bet as nenuleidziu ranku ir ieskau paslapties, kaip iskepti minkstas. Tik va norejau paklausti,kas tas imaisalas?

    „kad jeigu labai jų nemėgsti, tai geriau naudoti mažiau i pirma paruošti įmaišalą su jomis, o tik vėliau tešlą.“ kas tas imaisalas su mielem? Taip supratau? 🙂

    1. Įmaišalas ruošiamas pagerintoms tešlos, kai daug dedasi kiaušinių, riebalų, nes būna sunkiau kilti ir išpurenti mielėms tešlą. Aišku, galima naudo daugiau mielių, bet jeigu nemėgstat jų stipresnio skonio, visada gelbsti įmaišalas. Visas mieles, dalį cukraus, pusę kiekio skysčio ir dalį miltų sumaišyti, turi gautis lietinių tirštumo tešla ir palikti 15-30 min, priklausomai nuo aplinkos temperatūros. Kai masė iškyla, suputoja, tada jau sudėti likusius ingredientus ir išminkius kildinti, bei formuoti kaip priklauso.
      Mažos bandelės apdžiūna, jeigu jas kepėte per žemoje temperatūroje. Visiems kepiniams galioja taisyklė: mažą kepti aukštesnėje temperatūroje ir trumpiau, didelį – žemesnėje ir ilgiau. Šias bandelės drąsiai galima kepti 250 C temperatūroje.

  5. Ačiū už atsakymą. Jau ryt bandysiu kepti. Gal su meile gausis viskas kaip priklauso. 🙂 Ne visur gali gauti konkretu atsakyma, o jei atsako, neisduoda paslapciu. 🙂

    Pranesiu kaip sekesi ryt po pietu 🙂

    1. Kartais pats nežinai, tai ir neatsakai 😉 Aš irgi tik prieš kelis mėnesius sužinojau apie įmaišalus, dabar su jais visas
      mielines tešlas ir ruošiu, nes pačiai dažnai kliūdavo per stiprus mielių skonis, o dabar mielių dedi mažiau, iškyla super ir skonis labai geras.
      Sausas mieles naudoju iš žalio pakelio, tas priedas atseit natūralus, bet jeigu nepatinka, visada galima šviežias mieles pirkti 😉
      Mieliniams gaminiams skardas reikia arba iškloti popieriumi, arba patepti plonai riebalais

  6. Tiesa, nusipirkau mieles, vadinasi „Tirpios mieles“ Viskas gerai, tik kliuna tas E491. Gal jus naudojote kitas? Zalias pakelis, su pynutes pyragu. 🙂

  7. Oi,kaip man cia patinka. I tiek iti blogeiai, yra kur akis paganyti. Norejau dar paklausti, del tu bandeliu…. O i skarda reikia det ta popieriu, kuris pavaizduotas, ar kazkuom kitu dar galima pabert, pvz miltas… Prasau, sakyi, taip kaip reikia. 🙂 Aciu 🙂

  8. Žadu kepti 🙂 Užvakar kepiau mielinį vyniotinį su aguonom.. Per plonai išsikočiojau 🙂 Bet vis tiek suėjo 🙂 Labai skaniai gavosi. O sakiau šiandien kepsiu šitą. Turiu ir sausų mielių, bet man kažkaip mieliau dirbti su šviežiom. Bet jei toks receptas, tai naudosiu sausas.

    1. Man aguoniniam skanu ir kai plonai iškočiota tešla 🙂 Juk aguonos jame ir skaniausia.
      O šiam recepte gali ir šlapias naudoti 😉 Reikės 25 g

  9. Receptas tikrai puikus!Sekmadieni skiriu naujiems kepiniams,tai nusprendziau pabandyti sias bandeles.Tesla pasidalinau i dvi dalis ir vienas dariau su lasinukais,o kitas su desrelemis.Ka tik iskepusios buvo nuostabaus minkstumo,o ir atvesusios ne ka prastesnes.Vyras taip pat liko suzavetas.Aciu Forellei.

  10. o noreciau paklausti o galima visa recepta teslos per puse viso kiekio ar gausis tesla gerai???? nes didelis kiekis gaunasi:) aciu:)

  11. Skamba labai skaniai, bet norejau paklausti apie tas mieles, nes nemoku su jom gaminti 🙂 nesuprantu kaip ir kada jos turi uzputoti piene. Ar reikia ant ugnies laikyti ar ir cukru ir mieles ideti tik i pasildyta piena ir laukti kazkuri laika kol pienas suputos? Labai aciu is anksto! 🙂

  12. Man jau antra karta neuzputoja, kaip suberiu mieles i silta piena…atrodo viska lygiai taip pat darau kaip yra nurodyta, ir kitur pasiskaiciau ir viska darau kaip rasoma. Ka galima padaryti kad putotu?

    1. Jeigu iškilo burbuliukų, tai viskas tvarkoje, mielės geros. Nesitikėkite, jog lips per kraštus. O kokios šiltumo pienas? Turėtų būti kūno temperatūros, nes gali būti, kad užplikote ir mielės žūna

  13. Pagaliau iskepiau! Gavosi tikrai skaniai 😉 tik as palikau mieles piene ilga laika ir viskas buvo gerai. Gal pas mus kitokios mieles…gyvenu ne Lietuvoje, o Amerikoje. Cia produktai labai skiriasi nuo Lietuvos 😉

  14. Atgalinis pranešimas: Mielinės bandelės su lašinukais
  15. Bandeles kol siltos tai pasakisko skonio buvo, bet tik atsalo ir suketejo. Kame beda? 🙁 Dziuveseliai kokia paskirti lasinukuose atlieka? Nedejau ju.

    1. Džiūvesėliai tikrai sukietėjimui įtakos neturi, jie naudojami viso įdaro sulipinimui, išsiskyrusių reibalų sugėrimui. KOdėl kietos bandelės tapo, sunku ir pasakyti. Galbūt buvo perkepta, jeigu jos tikrai nedidelio dydžio buvo

  16. Laba diena,

    kiek skaičiau tai iš vienos normos gaunasi apie 1-ną skardą bandelių, o man reikia apie 4 😀 Jei normos padauginsiu iš 4 ar gausis viskas? :)tada išeina 2kg miltų ir 21g sausų mielių?

    1. Jeigu reikia keturių skardų, tai visk1 iš keturių ir dauginate. Miltų bus 2 kg, o sausų mielių – keturios pakuotės, jos paprastai būna po 7 g, tuomet 7g*4=28 g

  17. Sveiki, aciu uz patarimus del mieliu, labai praverte. Taciau bent jau monojoj orkaitej 250 laipsniu buvo per daug, apdege 🙁

    1. Senoje orkaitėje kepdavau 200 C temperatūroje, naujoje – 240-250 C, todėl visuose receptuose pateikta temperatūra yra apytikslė, reiktų derintis prie savosios orkaitės.

  18. Labas, pirma karta noriu pasidaryt situ bandeliu , bet nesuprantu kaip tie lasinukai yra ar is rukytos mesos ar keptos keptuvej ar dar kitaip.:) gal galit pakoncultuot biskuti:)

  19. Kepiau, katik iskepiau, nuostabios, tik idara pagal save dejau, o minkstumelis bandeliu,kepsiu ir kepsiu. aciu uz recepta :)**

    1. Turite per daug mielių 🙂 Sausų mielių pakelyje yra 7 g, tai atitiks 21 g šlapių mielių. Gaminant su jomis, pirmiausia jas ištrinkite su cukrumi, supilkite pašildytą pieną ir tada pagal receptą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*