Bananinis pyragas

 

Aromatingas, skanus, minkštas, valgai ir negali sustoti.


170 g sviesto (kambario temperatūros);
150 g cukraus;
2 dideli kiaušiniai;
3 dideli bananai;
230 g miltų;
2 a.š.kepimo
miltelių.
Sviestą išsukti su cukrumi. Po vieną mušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Sutrinti bananus ir sudėti į plakinį. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais ir suberti į tešlą. Gerai išmaišyti. Kepti 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.

112 comments on “Bananinis pyragasAdd yours →

  1. vakar kaip tik bananini pyraga valgem labai skanu. tik ten dar ir sviestas dedas. ir kardemonas, ir cinamonas ir dziovintas imbieras. skonis buvo super (:

  2. Čia irgi sviestas dedai. Ga; būtų galima jūsiškio pyrago receptuką? Išbandyčiau vėl kada, kai bananų perdaug užsipirksiu

  3. Išties pyragas nuostabus, o kas keisčiausia – man pavyko jį išsikepti 🙂 Vienintelis minusas – gal kiek saldokas…

  4. Saldumas labai priklauso nuo bananų. Man irgi buvo saldu, aš net rašydama į blogą receptą sumažinau cukraus kiekį, bet kaip suprantu, dar reikėtų mažiau dėt. Kitą kartą žinosim 🙂

  5. jau gavau is kaimynes recepta tam prieskoningam bananiniam pyragui – praktiskai visa procedura tokia pati, siek tiek proporcijos gal skirias ir kiti smulkus niuansai (:

  6. Kepiau savaitgalį 🙂 Ką tik iškepusio, dar karšto, vėlai vakare suvalgėm daugiau nei pusę. O kitą rytą sudorojom likusią dalį. Labai labai skanus!

  7. Atradau tavuosius visiskai atsitiktinai pries pora menesiu beieskodama lengvo kotletuku recepto. Ir zinai ka? Nuo tos dienos 'Impossible is nothing' tapo mano pacia mieliausia receptu knyga!
    Jau isbandziau 4 tavo receptukus ir siandien imsiuosi sio bananinio pyrago 🙂
    Didziausi linkejimai ir pagyrimai nuo Ievos is Maidstono :*

  8. receptuose dažnai naudojamas sviestas. Kokį naudojate: tikrą sviesta ar tuos riebalų mišinius? Ačiu:)

  9. Aš visada naudoju tik tikrą sviestą, tada visai kitoks skonis būna. Bet galima naudoti ir mišinius, margariną (tiems kurie pieno produktų nevartoja), bet tuomet gaunasi visai kitoks pyrago skonis, trapumas ir pan.

  10. Kiek supratau pajuodo nuo bananu? Reikia juos trinti, kad nebutu salycio su metalu, as mediniu saukstu issuku, nors kiti sako, kad jokio skirtumo. Galima ipilti truputi citrinos sulčiu i bananu mase, kurios neleidÀõia juodot. Pyragas labai ir neiskyla, nes sunkus, dregnas buna

    Redagavo Forelle 2008-08-21 11:42

  11. jo, pajuodo nuo bananu:( as juos sumaigiau plastikiniame inde metaliniu daiktu su kuriuo piure galima daryti.
    gal jie buvo per daug nunoke? reikes dar karta bandyti, as taip greit nepasiduodiu :))

  12. mm…labai skanu pyragas…ka tik iskepiau 🙂 Liuks…galbut bananus didesniais gabaliukais deciau, nes dabar tik kvapas jauciasi 🙂 bet laaaaaabai skanu, aciu uz recepta 🙂

  13. Prašom ir man gabaliuką atsiųsti 🙂 Jeigu norėjosi labiau bananus jausti, galima dar kokį vieną taip įpjaustyti arba trinti ne iki vientisos masės

  14. Kepiau bananinį pyragą, visai nepavyko.Sukrito, pajuodo. Gavosi ne pyragas bet drėgna tešla. Gal galėtumėte patarti ką ne taip dariau? Kad bananus reikia su mediniu šaukštu sutrinti jau žinau, bet ką daryti kad nesukristų?

  15. Šis pyragas yra drėgnas ir sunkus, purumo nebus daug, bet kad tešla gautųsi, negerai. Purumo suteikia tinkamai paruošta tešla. Sviestą sukant su cukrumi, reikia arba naudoti smulkų cukrų, arba ilgiau plakti, kol susidarys vienalytė, puri, balta masė, tada mušti po vieną kaiušinius ir vėl ilgiau paplakti. Taip plakant susidaro oro burbuliukai, kurie ir suteikia pyragui purumo. Įbėrus miltus, ilgai nemaišyti. Kitas svarbus žingsnis – paruoštą kepti pyragą dėti tik jau į gerai įkaitusią orkaitę, kitaip kol temperatūra kils, sviestas tirps ir rezultatas – šlapia masė.
    Kad bananai nejuoduotų, galima užlašinti citrinos sulčių, sustabdo oksidaciją

  16. tuoj kepsiu tikiuosi gausis o skarada ta reik kuom nors istepti?
    ir galim pieno ar cinamono idet cinamona jau idejau bet su pienu gal nerizikuosiu

  17. Ir kaip pyragas? Pavyko? Skardą galima tepti aliejumi, sviestu. O kam pieną pilti, tai neįsivaizduoju. Ir taip pyragas šlapias, sunkiai kyla, tai įpylus pieno gali nieko nepavykt

  18. Pyragas tai nuostabus! ir istikruju,valgai ir negali sustoti.Kaip prasidejo namiskiu „paragausiu“,taip ir nieko nebeliko iskart;D tai siandiena vel kepsim,nes toooks osom pyragas,kad net pirstus apsilaizyt galima.

  19. Mano draugas tesiog pasimaišęs dėl bananų, tai mes su drauge, gerdamos kavą, vidurdienį naršom internetą ieškodamos kažko saldaus, aromatingo ir mikšto. Tuomet po savaitės varom į kaimą… xD Ot ačiū, šitas atrodo nerealiai skaniai. Galiu prisiekt kad jis klūpos ant kelių dėl vieno gabaliuko. ačiūū. 🙂 [ir jis atrodo pakankamai lengvas dviem 13-metėm iškept. ;D]

  20. Tešlą ruošti pagal nurodymus: ypač gerai išsukti sviestą su cukrumi, kol cukrus ištirps ir turėsim vienalytę masę, tada kiaušinius mušti po vieną ir vis plakti, kad susidarytų oro burbuliukai. Įdėjus miltus, tik kelis kartus pamaišyti, nes kuo daugiau maišysi, tuo daugiau glitimo – tuo pyragas „sunkesnis“. Tešlą dėti tik į įkaitintą orkaitę, pirmas 15-20 min neatidarinėti orkaitės, nes dėl temperatūrų skirtumo pyragas gali sukristi.

  21. Išsikepėm ir mes- nuostabu skanu, nepakartojama…puikiai iškilo ir toks purutis, jokio per didelio šlapumo ar klampumo.

  22. Labai gardus pyragas gavosi.Tikrai kepsiu dar ne kartą.Galvoju dar gal įbert kokių graikinių riešutų trpty..gal 🙂
    Ačiū už receptą

  23. o galima naudoti vietoj cukraus cukraus pudra, nes jau rankos nebejauciu ji issukant, kai suprantu turi cukraus nebesijausti?

  24. o kiek tada deti cukraus pudros, cia kita karta kai kepsiu desiu, o dabar iskepiau su paprastu cukrum, tikrai labai skanus, 10 balu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*