Be blynų negaliu nė savaitės ištverti. Galėčiau kasdien vis kitus valgyti, juk receptų yra įvairiausių. Šiandien – bananiniai blyneliai, kurie gavosi daug skanesni nei tikėjausi ir nepajuodavo, nors kažkur buvau skaičius, kad sutrynus bananus jie pajuoduoja ir blynai negražiai atrodo.
240 ml miltų;
1,5 a.š. kepimo miltelių;
0,5 a.š. druskos;
2 š. cukraus;
2 dideli bananai;
180 ml pieno;
2 kiaušiniai;
2-3 š. aliejaus.
Miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų išmaišyti. Kitame inde ištrinti bananus iki vientisos konsistencijos. Sudėti kiaušinius, aliejų, pieną. Viską gerai išmaišyti. Suberti sausus ingredientus ir tešlą išplakti.
Įkaitinti orkaitę iki 120-1500C, įkaitinti joje keptuvę, įdėti sviesto kad ištirptų. Sviestui ištirpus užpilti tešlos ir kepti 3-4 min, apversti ir dar porą minučių pakepti. Kartoti žingsnius, kol baigsis tešla.
Šaltinis: www.mrbreakfast.com
Super blogas! Būtinai kažką išsikepsiu ir papostinsiu bloge. Tiesa, nelabai moku gaminti, bet pasistengsiu 🙂
Yra receptų ir nemokantiems, nes jie labai paprasti. Sėkmės;)
forelle, gal kur jau buvo mineta, bet dar karta – blynai tvarkoj, bet kaip to kvapo atsikratyt? ir garintuvas, ir langas atviras, vis tiek pusdieni vedinu. gyvenau kadais be garintuvo, nekepdavau visai blynu…
Gyvenu be garintuvo, bet niekaip nesuprantu apie kokį kvapą kepi? Jeigu kepu riebaluose, tai tešlą dedu tik į įkaitusią, kepu ant vidutinės ugnies, kad nedegtų pats aliejus/sviestas ir dažnai keičiu, kad visada būtų švari keptuvė, Užtat orkaitėje kept iblynus yra privalumas: nei stovėt vartyti, nei sudegusių riebalų kvapo
del orkaites teisybe, bet cia del keptuviniu. viska panasiai darau, blynu kvapa vis tiek vedint reikia…
sveiki, kiek is tikruju reikia pieno sitiems blynams? 240+180 ml???
Va čia tai apsižioplinus kaip reikiant, o e kartą kepiau ir nepastebėjau. Vietoj 240 ml pieno, reikia miltų. Jau ištaisyta