Dar pirmadienį išsirinkau keletą receptų su spanguolėmis „Spanguolių savaitei“ ir laukiau savaitgalio. O šiandien paiškėjo, kad vis kažkokio produkto trūksta ir net neturiu kuo pakeisti. Tada nusprendžiau išsikept avižinių sausainių su šokolado gabaliukais, bemaišant tešlą, šovė mintis įdėt trintų bananų, o paskutiniu momentu, bepilant šokolado gabaliukus juos pakeičiau spanguolėmis ir turim skanius, minkštučius bananinius sausainiukus su vis burnoje sprogstančiomis ir maloniai sutraukiančiomis gomurį spanguolėmis.
70 g margarino ar sviesto;
¾ -½ ¬†puodelio cukraus;
1 kiaušinis;
½ ¬†puodelis trintų bananų;
¾ puodelio miltų;
¾ ¬†a.š. kepimo sodos;
žiupsnelis. druskos;
¾ ¬†a.š. malto cinamono;
1 puodelio greito paruošimo avižinių dribsnių;
1 puodelio spanguolių (didesnes galima perpjauti pusiau)
Išplakti margariną ar sviestą su cukrumi iki purios masės, įmušti kiaušinį, sudėti trintus bananus ir gerai išmaišyti. Suberti miltus, sumaišytus su soda, druska, cinamonu, gerai išmaišyti. Įmaišyti avižinius dribsnius ir spanguoles. Šaukštu dėti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 1900 įkaitintoje orkaitėje 8 -10 minučių. Atvėsinti.
Oi, kaip nemėgstu tokių situacijų, kai jau viską, atrodo, susiplanuoji, jau skonį beveik jauti.. ir BUM!, gi nėra pieno! 😀
Bet, akivaizdu, puikiai išsisukai – sausainiukai atrodo labai skanučiai 🙂
Ačiū. Su šiais sausainiais du zuikius vienu šūviu nušovėm: sunaudojau pernokusius bananus ir sudalyvavau „spanguolių savaitėje“ 🙂
O man trūko ne pieno, bet apelsino. Šiandien jau nusipirkau, bandysim rytoj, o gal ir šiandien išsikept duonelę su spanguolėmis ir riešutais
Bandysiu spanguoles pakeisti raudonaisiais serbentais-turiu daug užsišaldžius.Manau,skonis nenukentės…
Skonis bus panašus, juk serbentai irgi rūgštūs.
o čia gi šitie :} Nu atrodo tai labai skaniai, bet jie tokie minkštesni pavyko, ne?
Taip, šitie minkštučiai kaip meduoliukai, kepimo laiką sumažinau, kad neišdžiūtų, o liktų minkšti
Labai skaniai atrodo…nors spanguoliu ne uogienes pavidale nelabai megstu..taciau manau kad bananai su jomis labai dera. Saunuole 🙂
šiuose saldžiuose bananiniuose sausainiuose spanguolės labai tinka ir tikrai patiko net jų nemėgstantiems. Galima jas ir kažkuo kitu pakeisti
Na ka tik iskepiau siuos sausainukus. Skonis tikrai liux, tik man labai mazai iskilo, gavosi kaip blyneliai. Gal delto, kad vietoj sodos dejau kepimo miltelius. Bet kuriuo atveju, aciu uz puikius receptus.
Jeigu masė skystesnė (pvz, tai galėjo būti dėl didesnio kiaušinio ar skystesnės bananų tyrės), tai tešla gaunasi skystesnė ir sausainiai ne tokie išsipūtę. Maniškiai kiekvieną kartą gaunasi vis kitokie, bet jeigu matau, kad masė skystoka, įberiu daugiau dribsnių