Avižiniai batonėliai (flapjack)

Flapjack yra avižiniai batonėliai iš dribsnių, sviesto, rudojo cukraus ir auksaspalvio sirupo. Greit pagaminama, nereikia net mikserio išsitraukt, o ir variantų yra labai daug, galima naudoti vietoj sirupo medų, pridėti įvairių džiovintų vaisių, netgi avižinius dribsnius pakeisti smulkintais kukurūzų, bet man skaniausias šis paprastas karamelinis variantas

55 g sviesto;

1 v.š. auksaspalvio sirupo;

80 g tamsaus rudojo cukraus;

100 g smulkių avižinių dribsnių;

Žiupsnelis druskos.

Sudėti sviestą, sirupą ir cukrų į puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol sviestas bei cukrus ištirps ir gausis vientisa masė. Nukelti nuo ugnies, suberti avižiius dribsnius, druską ir gerai išmaišyti, kad cukraus mase pasidengtų avižiniai dribsniai. Sukrėsti į 20 cm kepimo formą, paspausti ir kepti 1800 įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. Ištraukus iš orkaitės kelias minutes atvėsinti, išimti iš formos, supjaustyti ir leisti visiškai atvėsti.

Šaltinis: „Baking“

17 comments on “Avižiniai batonėliai (flapjack)Add yours →

    1. Man čia labiau sausainiai, nes su smulkiomis avižomis viskas gerai sulipo ir gavosi trapūs, kietoki batonėliai. Jeigu pridedi vaisių, naudoji stambius dribsnius, tai jie tada mikštesis būna. Bet čia jau skonio reikalas

  1. tu man pasakyk brangioji: jie panasus skoniu ir struktura i senus tarybinius avizinius sausainius? Man kazkaip bent atrodo is nuotraukus kad turetu, nes siuo metu matai uzsesti esam aviziniu sausainiu manijos :DD

  2. Jeigu jau apimti manijos, tai ir kepkit, nes kiek bandau prisimint, tai atsime nu tik sveikuolių sausainius, kurie tikrai šių neprimena 🙂 gal kitokių ir nesu valgius

  3. Pamačiau ir iškart įsimylėjau 🙂 Visus produktus turiu po ranka, tik gamint belieka! Kurį laiką būsiu be virtuvės, bet kai grįšiu… pažadu sau 😀

  4. Mmmm… Kątik išsikepiau :} Labai greit pasigamino, tik kepimas prailgo, nes kai taip saldžiai kvepia sunku išlaukt. Skonis – fantastika. Man, karamelės mylėtojai, čia kaip tik :> Užsikaramelizavau.
    Tik nesusipjaustė man taip gražiai. Gal todėl, kad dariau mažesnėj skardelėj ar tiesiog neišlaukiau, kol pravės…

  5. Argi svarbu kaip susipjaustė, kai toks skonis? Manau, kad ne 🙂
    Pjaustosi tikrai sunkiai, supjausčiusreikia palikt iki visiško atšalimo, kitaip trupa. Aš juos kepu ruošdama pusryčius, tai kol pavalgom, visiškai atvėsta ir būna gražūs gabalėliai

  6. pavojingai skanu, o jei dar arbata užgeriant…………………………………………………………………………………………………………………………………………..

  7. Man kazkaip gavosi labai jau mazai, tik puse skardos, nors ir skarda mazute. vietoj auksaspalvio dejau black treacle (tik toki turiu namie siuo metu). Nekantrauju paragaut, kaip gausis:) – jau kepa.

    1. Vadinasi, dar mažesnės skardos reikia 🙂 aš kepu 14 cm skersmens apvalioje formoje. O kaip black treacle skonis? Nesu tokio ragavus ir mačius pirkti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*