Receptas aštrumo mėgėjams. Iš kelių ingredientų greit paruošiamas kvapnus marinatas suteikia vištienai nepakartojamą skonį.
2 raudoni čili pipirai;
1 raudona paprika;
3 v.š. raudonojo vyno acto;
4 v.š. alyvuogių aliejaus;
4-6 vištienos kumpeliai (negiliai įpjauti, kad geriau marinatas pasiskirstytų; galima naudoti ir krūtinėles, ketvirčius);
Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Iš čili pipiriukų bei paprikų išimti sėklas, supjaustyti paiką stambesniais, o čili – smulkesniais, gabaliukais, supilti actą, aliejų ir sutrinti, bet ne iki vientisos masės, o palikti dar gabaliukų. Pagardinti druska, pipirais. Galima marinuoti visame marinate, o galima dalį atidėti ir patiekti uždėjus ant iškeptos vištienos. Marinuoti nors pora valandų arba per naktį. Kepti grilio režimu orkaitėje po 10-12 minučių kiekvieną pusę.
Šaltinis: pagal BBC Good Food „Let‘s cook: 52 simple supper”, 2005
Pipirais pasidalini aštriai.lt
Kokios spalvos, koks apskrudimas! Jau tiesiu rankas į monitorių :))
O dar jeigu ir kvapą užuostum 🙂 Net seilės pradeda kauptis prisiminus. O šiaip raudonas marinatas tikrai labai gerą spalvą ir apskrudimą davė. Reiks dažniau pasinaudoti tokia idėja
niam, niam…
Oi paprika tiek saldžiąją tiek čili pilu visur…patinka man šitas receptas 🙂
Druska ir pipirai , manau, visą šitą reikalą ne pagadina, o tik pagardina :))
Tikrai, kad pagardina 😀 Ačiū už pastabumą