Prekybos centruose jau papuoštos eglutės, pas blogerius jaučiamos pasiruošimo Kalėdoms nuotaikos, kai kurios kepa meduolius, brandinamus pyragus, o štai Viktorija siūlo visiems rašantiems kulinarinius tinklaraščius prisijungti prie akcijos „Kalėdų senis slapukas“. Užsikrėtus tokia kalėdine nuotaika kepiau meduolį pagardintą obuoliais, dėl kurių jis drėgnesnis ir aromatingesnis.
380 g miltų;
110 cukrus;
65 g sviesto;
2 kiaušiniai;
200 g dirbtinio medaus (galima keisti natūraliu, tik reikės jį ištirpinti);
25 g kakavos;
150 g grietinės;
0,5 g gvazdikėlių;
2-3 g cinamono;
2 g vanilinio cukraus;
10 g sodos;
250-300 g nuluptų obuolių.
Kiaušinius, cukrų, grietinę, dirbtinį medų ir ištirpintą sviestą plakti kol ištirps cukraus kristalai. Sudėti obuolius, supjaustytus plonomis skiltelėmis. Miltus sumaišyti su kakava, soda ir prieskoniais. Suberti į obuolių masę ir atsargiai išmaišyti. Paruoštą tešlą išpilstyti į paruoštas kepimo formas 2-2,5 cm storio sluoksniu, išlyginti viršų ir kepti 200-210 0C temperatūroje 35-45 minutes.
Šaltinis: receptų sąsiuvinis
Tai kaip supratau, jis sultingas gaunasi? 🙂
Manieji obuoliai labai greit tirpsta kepdami, dar daugiau įdėjau, tai taip, meduolis buvo drėgnas. Tik reikia neperkepti, nes kraštai buvo sausoki, o tokio, tai jau negali brandinti