Pagaliau sulaukiau aebleskiver keptuvėlės. Bijau pameluoti, bet atrodo laukiau beveik metus. Labai ačiū Sandrai, kuri ją parvežė.¬† Vakar buvo pirmas debiutas,¬† sakoma, kad pirmas blynas būna prisvilęs, o manasis buvo pusžalis 🙂 bet antrą partija jau pavyko puikiai.
2 puodeliai (po 237 ml) miltų;
2 š. cukraus (jeigu nededama nutellos, reikės daugiau);
1 a.š. sodos;
3 kiaušiniai;
2 šaukštai sviesto;
1 puodelis grietinės;
2/3 puodelio pieno;
žiupsnelis druskos;
2 nedideli arba 1didelis bananai;
keli šaukštai nutellos.
Sumaišyti miltus, cukrų, druską ir sodą. Trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus išplakti iki standžių putų. Į trynius supilti ištirpintą sviestą, grietinę, pieną, gerai išmaišyti. Po truputį supilti sausus ingredientus. Atsargiai įmaišyti baltymus.
Bananus supjaustyti plonais griežinėliais.
Keptuvę įkaitinti, patepti aliejumi arba sviestu, įdėti apie arbatinį šaukštelį tešlos, įspausti banano griežinėlį, uždėti nutellos, uždengti tešla. Kepti ant nedidelės ugnies pora minučių, tada atsargiai apversti ir dar pora minučių pakepti. Apibarstyti cukraus pudra.
Šaltinis: tešlos receptas rastas cooks.com
omg, seilės varva
O jau norėjau klasut kiek gi dar mum mirtingiesiems kankintis iki kito recepto liko ;D man irgi varva jau ;D
Ir aš noriu, labai labai noriu, be galo noriu noriu noriu!!! :))) Ir spurgiukų šitų, ir keptuvės noriu, jeeetau, kaip skaniai atrodo :)))
Norintys spurgiukų praneša kada atlekia į svečius, prikepsiu 😉
Butterfly, paprašyčiau kad ir tau keptuvę parvežtų, bet gali irgi apie metus laukti.
siggy, niekur aš nedingus, tik paskendus moksluose. Gegužė-birželis studentams pats darbymetis 🙂 ši savaitė buvo pati sunkiausia, dabar jau atsigaunu ir receptai turėtų pasirodyti dažniau.
Ech, Forelle, metai – ilgas laikas, nežinia, ar po metų ko kito daug labiau nenorėsiu ir išvis niekas neaišku, tai gal susilaikysiu 🙂 Bet labai labai ačiū už tokį geranorišką pasiūlymą :))
Beje, perskaičiau apie studentų darbymetį – taaaaip, tiesą sakai 🙂 Aš jau iki kaklo juose paskendus, greičiau pasibaigtų, noriu atostogųųų… 😀
Kai grįžinės į Lietuvą, dar paklausiu ar nori, jeigu norėsi, gal ras ir tau. Tik gaila, kad ne taip dažnai jau čia ir apsilanko, užtat ilgai tenka laukt, bet verta, kai gauni tokią keptuvę už 15 lt 🙂
Aš irgi atostogų laukiu, man jos prasidės nuo birželio 19 d. vakaro 🙂 jau net dienas skaičiuoju, planas sudarytas ką per atostogas turiu nuveikti, tik bijau, kad vėl nieko nespėsiu
Apsiseilėjau kaip pavydžiu… ir aš tokios keptuvės noooooriu :/
žaiuriai
Kokios šaunios spurgytės 🙂 Del pusžalių, tai priprasi prie keptuvės ir vienas-kitas kartas ir bus gerai 🙂 Beje, mielinės spurgos geriau iškepa, nei nemielinės 🙂 Gal reikėjo dažniau pavartyti? 🙂
Idomu, apie kokia keptuve cia eina kalba ? Kiek suprantu, tai kazkas panasaus i tokias, kurios skirtos kepti grybukams ?
Forelle, taip ir sutariam :)) Cha, 15 litų, net žvilgtelėjau kelis kartus – gal vaidenasi? 😀
Laukiam laukiam atostogų.. Man keliom dienelėm anksčiau prasideda, jau 12 d., bet didžiausiai siaubai baubai, ačiū Die, jau išlaikyti, liko tik mažesnieji :)))
Uf, jau visai ne į temą aš čia.. gal nieko :))
Elžbieta, kitos spurgutės jau bus mielinės, pagal tavąjį receptą. O pusžalės išėjo tik pirmą partiją kepant, neatitaikiau ugnies, tai per greit pradėjo ruduoti, o vidus dar žalias buvo. Kiti kepimai buvo sėkmingi.
Giedre, keptuvė tikrai panaši į grybukų, tik vienpusė, reikia paskui apversti spurgutes, kad gautųsi apvalios.
Butterfly, tikiuosi nepamiršt, jeigu ką – primink. Čia kaina tokia, nes pirkta turguje, ne nauja, nors atrodo kaip nenaudota 🙂
Pavydžiu, kad tu savaite anksčiau pradėsi atostogauti. Ech…
Atsiprasau merginos uz neisprusima, bet kas cia per keptuve? Kaip atrodo ir kuo ypatinga? :p
http://en.wikipedia.org/wiki/File:AebleskiverFront.jpg
štai kokia čia keptuvė. Kuo ypatinga? Graži blynelių/spurgučių forma. Vaikams patinka ir nebūna riebalų persigėrusios
Nepaprastai skaniai atrodo! Tačiau ar įmanoma tokį gėrį išsikepti be šios stebuklingos keptuvės? Kad ir ne tokios gražios formos, bet galbūt…..? 🙂
ir aš noooooooriu :)))
Laima, abejoju ar įmanoma taip iškepti neturint formos. Čia juk blynų tešla ir tik dėl keptuvės, turi formą
Živile, paprašyk ir tau Sandra parveš 😉
Nuostabiai atrodo, aš irgi kažką panašaus galvojau kepti… 🙂
Nerealu! Gal išduosit paslaptį – iš kur vežat tas keptuves? 🙂
Daniškos spurgutės iš Danijos ir keptuves vežam 😉 jeigu turit ten pažįstamų, paprašykit ir nupirks
Kur aš čia pamačiau, kad už 15litų?! Mielai ir 50 sumokėčiau 🙂
Reikės pasakyti drugei, jog gali savo versliuką daryti su keptuvėmis 😀
Ech…kaip skaniai atrodo 🙂 Kur čia galima tokios užsiprašyti? Žiūriu į nuotraukytes ir seilė varva…
Kur galima įsigyti šią nuostabią keptuvę?
Ačiū, kad apsilankei mano naujuose namuose, dar prieš paskelbiant apie persikraustymą 🙂
Keptuvės reikia ieškoti Danijoje. Gaila, kad dabar nieko negaliu padėti, nebus galimybių draugei parvežti 🙁
Nu va,gaila…Danijoje pažįstamų neturiu…tai,greičiausiai,teks tik pasvajoti 🙁
Forele, o ši keptuvėlė tinka ant keramikinio paviršiaus viryklės? ar ne? nes labai jau užsimaniau, o pas mus viryklė keraminiu paviršiu- galvoju ar nesubraižys paviršiaus??? Dievulėliau, kaip aš jos užsimaniau !!!!!!!!!!!!!
Manoji, tai turbūt netiktų, bet yra naujesnių, kurios galbūt jau pritaikytos ir kitokioms viryklėms. Reikia tik ieškoti
jau panaršiau po netą ir tikiuosi pavyks nusipirkti, jei tik į LT siųs. O tada teguvuoja spurgytės :))) Niam 🙂 Dideliausais ačiū už tokią netikėtai atrastą naujieną tavajam blog’e 😉
labas, Forelle,
sumaniau issikepti siu spurgyciu:) Gal gali pasakyti kiek mililitru reikia grietines ir pieno? ACIU
Labas, reiks 160 ml pieno ir 240 ml grietinės
Ar ir elektrines keptuves vežate?
Nevežu aš nieko, draugės užsiprašiau ir iš Danijos man parvežė savo reikmėms. Jeigu turite pažįstamų toje šalyj, paprašykite ir jums parveš. Neelektrinė dėvėta (nors atrodo kaip nauja) man kainavo gal 15 lt
Kiek maždaug jos kainuotų?