Vasariškai žalios spalvos špinatų blynai, susluoksniuoti su ementalio ir mozarelos sūriais. Paprasta, bet labai skanu.
300 ml miltų;
1/2 a.š. druskos;
600 ml pieno;
3 dideli kiaušiniai;
200 g špinatų;
2 š. tirpinto sviesto ar aliejaus;
50 g ementalio sūrio
50 g mozarelos sūrio;
prieskonių pabarstymui (nebūtini).
Miltus sumaišyti su druska, įmušti kiaušinius, supilti trečdalį pieno ir gerai išplakti. Įpilti likusį pieną, aliejų. Špinatus apvirti, smulkiai supjaustyti ir įmaišyti į tešlą. Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje.
Sūrius sutarkuoti ir sumaišyti. Dėti ant kepimo skardą vieną blynelį, pabarstyti sūrių mišiniu, prieskoniais (jeigu norima), tada vėl blynelis, sūris ir t.t. Taip padaryti tris sluoksnius, ant viršaus irgi užbarstyti sūrio ir pašauti į 200 laipsnių karštumo orkaitę. Pakepti kol sūriai išsilydys.
Šaltinis: „Lengvi receptai I“
Mamamia, kaip skanu!…. Labai patinka idėja apie blynelių bokštelius, vis kitaip ne įprastai:)
Puiki mintis su spinatais!!! As nusiziurejau panasiai spinatine lazanija! Tai gal kai bus ikvepimas pagaminsiu!
Wau, kokie žali! Man patinka 🙂 Įtraukiu į bandymų sąrašą.
Trauk trauk, nenusivilsi. Aš vis planuoju susmulkinti špinatus iki vientisos masės, kad dar žalesni būtų, bet vis patingiu
Labai skaniai atrodo 🙂 Kiek maždaug porcijų iš šio kiekio išeina?
3-4 porcijos, nes sotūs dėl sūrio ir tikrai nedaug reikia