Kol dilgėlės nespėjo peraugti, siūlau paragauti šios trintos dilgėlių sriubos. Gaminau pagal įprastą receptą, tik vėliau sutryniau ir pagardinau juodos ruginės duonos džiūvesėliais. Galima duoną prieš kepimą ištrinti ir česnaku.
300 g jaunų dilgėlių,
2 vidutinio dydžio bulvės,
1 nedidelė morka,
1 nedidelis svogūnas,
1 l daržovių arba vištienos sultinio,
1 valg.š. sviesto,
Druskos,
Maltų juodųjų pipirų,
Juodos ruginės duonos.
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste. Sudėkite tarkuotą morką, smulkiai pjaustytas bulves, užpilkite sultiniu ir virkite kol bulvės suminkštės. Dilgelės nuplaukite, pasmulkinkite ir dėkite į sriubą. Pavirkite 5 minutes, įberkite druskos, pipirų pagal skonį. Sutrinkite smulkintuvu, jeigu pravėso, dar kartą užvirkite ir patiekite su duonos skrebučiais ir grietine.
Skrebučiams duoną supjaustykite nedideliais kubeliais ir padžiovinkite 140 °C įkaitintoje orkaitėje.
Šį receptą rasite ir žurnale Debesys, Nr. 3 (7), 2013
Sveiki, o tiktų džiovintos dilgėlės?
Sveiki, niekada nesu bandžius, visada aš jas šaldau. Bijau ką ir patarti.