Grikių, abrikosų ir varškės apkepas

Gal kiek neįprastas, bet skanus apkepas su varške ir grikiais. Tik iškepęs jis trapus, sunkiai išlaiko formą. Apkepo spalva priklausys nuo kiaušinių.


1 puodelio (250 ml) virtų grikių kruopų (naudojau nekepintas);

200 g varškės;

½ puodelio grietinės;

2 kiaušiniai;

3 v.š. cukraus;

1 a.š. vanilinio cukraus;

Žiupsnelio cinamono; druskos;

Saujelė minkštų džiovintų abrikosų;

Sviesto, formai patepti.

Kiaušinius išplakti su cukrumi, druska, cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Sudėti grietinę, varškę ir vėl gerai išplakti. Suberti grikius, smulkiai pjaustytus abrikosus, gerai išmaišyti ir supilti  sviestu išteptą kepimo formą. Kepti 180 0C įkaitintoje orkaitėje  20-35 minutes. Ištraukus leisti truputį pravėsti.

Šaltinis: „Vegetariški patiekalai“, 2010

 

Gal kiek neįprastas, bet skanus apkepas su varške ir grikiais. Tik iškepęs jis trapus, sunkiai išlaiko formą, o spalva priklauso nuo kiaušinių.

1 puodelio (250 ml) virtų grikių kruopų (naudojau nekepintas);

200 g varškės;

½ puodelio grietinės;

2 kiaušiniai;

3 v.š. cukraus;

1 a.š. vanilinio cukraus;

Žiupsnelio cinamono; druskos;

Saujelė minkštų džiovintų abrikosų;

Sviesto, formai patepti.

Kiaušinius išplakti su cukrumi, druska, cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Sudėti grietinę, varškę ir vėl gerai išplakti. Suberti grikius, smulkiai pjaustytus abrikosus, gerai išmaišyti ir supilti sviestu išteptą kepimo formą. Kepti 180 0C įkaitintoje orkaitėje 20-35 minutes. Ištraukus leisti truputį pravėsti.

Šaltinis: „Vegetariški patiekalai“, 2010

7 comments on “Grikių, abrikosų ir varškės apkepasAdd yours →

    1. Aš irgi pirmą kartą paragavau, nors kiti ir taip į grikių košę varškės deda. O dėl mažosios negarantuoju, vaikams dažnai nepatinka tokie „marmalai“, nors jau maniškei išvaizda netiko ir net neragavo, nors tiek grikius, tiek varškę labai mėgsta

  1. Derinys pasirode keistokas, bet tuo ir idomus. Isbandziau, patiko ir man, ir seimos nariams. Netgi labai :)))

      1. Ateinu pagirti šio nepakartojamo patiekalo! 🙂 dariau 1,5 normos, su namine (iš šaldyto kefyro) varške, jogurtine grietine, šiek tiek mažiau cukraus, ir gavosi toooooobulas! Tokius patiekalus galėčiau valgyt kasdien! Labai ačiū, kad pasidalinot šiuo nuostabiu receptu! 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*