Labai skanus ir
lengvas apkepas. Galima įsidėti vaisių, aš turėjau saujelę atšildytų šilauogių,
tai sumečiau jas. Vietoj rikotos galima naudoti gerai išsuktą varškę.
2 kiaušiniai;
¾ puodelio
cukraus;
2/3 puodelio
rikotos (apie 125 g);
1/3 puodelio
manų;
½ puodelio pieno;
Pieną užvirinti.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki putų. Sudėti rikotą ir manus, išmaišyti.
Pastoviai maišant, po truputį pilti pieną. Masę supilti į sviestu pateptą
kepimo indą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 30-40 minučių.
Šaltinis: pagal
tartelette.blogspot.com
Nesiseka rasti originalaus recepto 🙂 Kaip jame vadinami manai? Semolina?
Matyt nerandi, nes ten buvo slyvų ir rikotos apekpu pavadinta. Aš dariau pagal tai ką radau pas save.
Įmetu nuorodėlę
http://tartelette.blogspot.com/2008/07/plum-and-ricotta-semolina-gratins.html
Ale atrodo tai labai patraukliai:) damn jau galvojau siandien nebevalgyt:)
Kas ta rikota? Pirmą kartą girdžiu.
Atrodo tikrai skaniai 😉
Rikota yra drėgnas, truputį salstelėjęs sūris, gaminamas iš išrūgų.
Atrodo skaniai 🙂
nevadina jo ozkos suriu kazkuria tai prasme?
Negirdėjau kad taip vadintų. Kiek žinau gaminamas iš avių ar karvių pieno, bet galima ir ožkų naudoti
Super! Pasigaminau vakar su vyšniomis – niam niam, skanu neišpasakytai. Kadangi liko apkepo ir kitai dienai, tai įvertinau ir pagal tai:? bvarškės apkepas kitą dieną būna sukietėjęs ir tikrai nebelabai valgomas, o šis net ir atšalęs – puikus, ryte prie kavos ne ką prasčiau susivalgė, nei vakare.
Smagu, kad patiko. Šalto neteko valgyt, viską sudorojam iškarto 🙂
Dariau apkepą iš dvigubo produktų kiekio, taigi nors valgyti "padėjo" ir vyras, ir į svečius atėjusi draugė, vis dėlto liko dar ir rytui pasigardžiavimo 🙂
O kiek yra tas vidutinis orkaitės karštumas? Ir kokiam žmonių kiekiui čia tiek nurodyto apkepo užtenka? 🙂
Vidutinis apie 160-170 laipsnių, o apkepo užtenka maždaug dviem žmonėm.
Atrodo viska dariau pagal recepta, bet nesigavo purus… Skonis neblogas, bet sukrito..
Apkepas tirkai nebus iškięs, nebent kol kepa, o kokio purumo norėjosi? Čia tirpsta burnoje, nes rikota labai švelni vientisa, o manai tik tvirtumo priduoda.
Gal vietoje rikotos surio tiktu suris filadelfijos suris? ar cia visai ne i tema?
Gal geriau „Švelnioji varškė“, rikota daug liesesnė nei filadelfijos sūris
Vakar vakare gaminau šį apkepą- visi, ir maži ir dideli, kirto pasigardžiuodami! Likom labai patenkinti skania vakariene, tik bendrai nutarėm, kad šis apkepas labiau kaip tortas, desertas, o ne kaip patiekalas (nes riebokas ir saldus kaip tikras torčiukas! :D). Bet tikrai labai ačiū už receptą, lengvai pagaminamas ir be galo skanus apkepas!
P.S. dariau su avietėmis. Visiems labai patariu naudoti šias uogas, jos apkepui suteikė malonaus rūgštumo ir žinoma labai gražiai atrodė! 🙂
Avietės tikrai apkepuose gražiai atrodo ir neundažo negražiai mėlyna spalva, bet skanu ir su kitomis uogomis. Kad nebūtų saldu, cukraus kiekį galima pamažinti, bet dėl riebumo nesutinku, kad nededami jokie riebalai