Saldi duonelė su moliūgu

Labai minkštutė ir puri, burnoje tirpstanti duonelė. Nesaldi, drėgna ir kvepianti rudeniu.

130 g miltų (naudojau „Karališkus“);

1 a.š. kepimo miltelių;

¾ a.š. sodos (keiskit kepimo milteliais, jeigu naudosite ne tamsų cukrų)

žiupsnelis druskos;

30 g kokoso drožlių (naudojau nesaldintas);

3 kiaušiniai;

130 g šviesaus muskovado cukraus (galima ir daugiau, jeigu moliūgas nėra saldus);

120 ml aliejaus;

150 g burokine tarka tarkuoto moliūgo.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda, druska ir kokoso drožlėmis. Kiaušinius plakti su cukrumi, kol pastarasis ištirps, supilti aliejų ir dar minutę paplakti. Suberti miltų mišinį ir gerai išmaišyti, atsargiai įmaišyti tarkuotą moliūgą. Masę sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti įkaitintoje iki 1800C temperatūroje 35-45 minutes. Apie 10 minučių leisti pravėsti formoje, vėliau perkelti ant grotelių.

13 comments on “Saldi duonelė su moliūguAdd yours →

  1. Ar nėra ši duonelė kiek prėska? Dažniausia matau, kad su cinamonu, imbieru ir kitais meduoliniais prieskoniais kepama, o čia jų nėra. Netrūksta?Ir dar. Prašau, įdėk daugiau išbandytų receptų su moliūgu, jei juos slepi. 🙂

  2. Prėska duonelė būtų, jeigu naudotumėt baltą cukrų. Muskovado cukrus suteikia karamelinį skonį, be to ir pats moliūgas nėra visai beskonis ir bekvapis (nors jau manasis). Bet jeigu norisi, aišku, kad galima įsiberti prieskonių, man norėjosi lengvesnės.

    Receptų su moliūgu tikrai bus ne vienas (nors jau tikiuosi, kad pavyks nufotografuot). Bet galite išbandyti ir jau mūsų pamėgtus, seniau įdėtus receptus:
    http://forellesreceptai.lt/moliugu-pyragas
    http://forellesreceptai.lt/moliuginiai-gnocchi
    http://forellesreceptai.lt/moliuginiai-sausainiai

  3. laukia ir manes moliugelis, jau nekantrauju kada parsivesiu is tevu ji. Bandydiu ir sia duonele ir pyraga ir sausainius…

  4. Na va,siandien moliugelis parkeliaus pas mane. Bus kokiu 10 – 15 kg.Tai jau sivakar duonele kepsiu. Ryt darysiuos tyre… O po to sausainius ir gnocchi

  5. Šiandien išbandžiau šitą duonelę – ji nuostabi 🙂 . Labai patiko, tik man kažkodėl ji šiek tiek sukrito kai ištraukiau iš orkaitės… ir gal kiek saldoka gavosi. Galvoju mažinti cukraus kitą kartą. Ir kažin ar galima atsisakyti kepimo miltelų, o vietoj jų naudoti sodą?

  6. Sukrist galėjo, jeigu moliūgas buvo sultingas ir per daug skysčių susidarė. Saldumą taip pat galima reguliuoti savo nuožiūra, nes vieni moliūgai labai saldūs, kiti iš vis nesaldūs.
    Sodai reikia rūgščios medžiagos, kad suveiktų ir iškiltų duonelė. Šiuo atveju buvo muskovado cukrus, bet jo nėra pakankamai, todėl dalis sodos keista kepimo milteliais, kad nesijaustų sodos skonio. Bet galima ir nugesint prieš dedant (nors jau aš taip nedarau)

    1. Moliūgas turi skonį ir kažkiek saldumo, o cukinija priduoda daugiau drėgmės, bet neturint, galima drąsiai keisti, tik prieš dedant cukinijas nuspausti, kad vanduo pasišalintų ir galima padidinti cukraus kiekį, įberti prieskonių

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*