Gaminu, fotografuoju, o nuotraukų perkelt negaliu 🙁 Todėl traukiu į dienos šviesą seniau gamintus ir taip vis neįdėtus, ne vsai vasariškus receptus. Šią sriubą virėm, vieną lietingą dieną. Lengva, švelnaus skonio (dėl to vyras sau įsipjaustė parūkytų dešrelių ir įsibėrė čili).
1 v.š. aliejaus;
1 vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai supjaustytas;
2 česnako skiltelės, susmulkintos;
350 g morkų, supjaustytų griežinėliais;
1 saliero stiebelis, supjaustytas griežinėliais;
225 g raudonųjų lęšių;
600 ml daržovių sultinio;
700 ml verdančio vandens;
150 g smulkių makaronų;
150 ml grietinės ar natūralaus jogurto;
2 v.š. smulkintų šviežių petražolių;
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Įkaitinti aliejų ir apkepti jame paruoštus svogūnus, česnakus, morkas ir salierą pastoviai maišant, kol pradės minkštėti. Sudėti lęšius, užpilti sultiniu, vandeniu, pagardinti druska, pipirais, išmaišyti, užvirti ir atidengus virti apie 15 minučių, kol lęšiai suminkštės. Uždengti ir leisti 10 minučių atvėsti. Tuo metu išvirti makaronus, išgriebti. Sriubą sutrinti smulkintuvu, sudėti makaronus ir 2-3 minutes pakaitinti, kad sriuba būtų karšta. Įmaišyti grietinę ar jogurtą. Patiekti pabarsčius petražolėmis.
Šaltinis: „Cookshelf: healthy Cooking“, 2004
Taip pasiilgau sriubų…bet nedrįstu per karštį virti…
Aš irgi nenoriu virt, bet tenka, nes mažoji vis rėkia „noniu siubos, noniu siubos“. Bet jeigu jau verdu sriubą, tai daugiau nieko ir negaminu, nes ir taip baigiu ištirpt.
Oi taip taip taip, mano skonio sriuba, tegyvuoją lęšiai!
Taip taip, lęšiai yra nuostabūs, ypač raudonieji 🙂