Imbierų savaitei išbandžiau tris arbatas su imbieru, nes iki šiol vienintelė geriama buvo iš imbiero, citrinos ir medaus. Viena su daug prieskonių ir pienu ne itin patiko, todėl jos recepto ir nebus. Žalioji arbata su imbieru pasirodė tonizuojanti, gaivinanti ir labai skani, o karšta arbata su cinamonu ir imbieru ypač šildanti ir tinkanti esant šaltiems orams.
Jazminų arbata su imbieru
3 a.š. jazminų arbatos;
4 puodeliai karšto vandens (90 0C temperatūros);
4 cm ilgio imbiero gabalėlis;
Medaus ar rudojo cukraus pagal skonį.
Imbierą nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais ir sudėti kartu su arbatžolėmis į arbatinį. Užpilti karštu vandeniu ir uždengus, leisti 10 minučių pastovėti, kad pritrauktų, nukošti ir patiekti su medumi.
Imbiero ir cinamono arbata
4 cm ilgio imbiero gabalėlis;
2 cinamono lazdelės;
4 puodeliai vandens;
Medaus ar rudojo cukraus pagal skonį.
Sudėti plonais griežinėliais supjaustytą imbierą ir cinamoną į puodą, užpilti vandeniu ir kaitinti ant didelės ugnies, kol užvirs. Užvirus, kaitrą sumažinti ir pavirti apie 5 minutes. Supilstyti į puodelius, pagardinti medumi ar cukrumi.
Šaltinis: pagal taste.com.au
0 comments on “Arbatos su imbieru”Add yours →