Gėda prisipažinti, šiemet tik dabar pirmą kartą įjungiau orkaitę pyrago kepimui, bet negalėjau tverti be naminio pyrago. Norėjau vėl kepti varškės keksą, bet susigundžiau šiuo karameliniu pyragu ir tikrai nepasigailėjau. Pyragas sodraus karamelinio skonio, drėgnas, purus ir nėra toks saldus kaip tikėjausi.
1 a.š. kepimo miltelių,
1/4 a.š. sodos,
žiupsnelis druskos,
110 g kambario temperatūros sviesto,
1/2 puodelio rudojo cukraus,
1/2 puodelio Rududu,
2 dideli kiaušiniai,
1/2 puodelis pasukų,
1/2 puodelio smulkintų irisų gabalėlių.
(1 puodelis – 237 ml)
Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą bei druską. Sviestą su cukrumi išplakite iki purios masės, tada plakdami sudėkite Rududu, po vieną muškite kiaušinius, supilkite pasukas ir išplakite iki vienstisos masės (jeigu susidarys gumulėliai – nieko tokio, taip nutinka, kai pasukos būna ne kambario temperatūros). Supilkite miltų mišinį ir išmaišykite, suberkite irisų gabalėlius, dar kartą permaišykite ir sukrėskite tešlą į sviestu išteptą kepimo indą. Kepkite 180 C laisnių temperatūroje 50-55 minutes, iškepusį išimkite iš kepimo indo ir atvėsinkite ant grotelių. Pabarstykite cukraus pudra.
Šaltinis: pagal Magnolia Days
Na, puikus orkaitės debiutas 🙂
Beje, pyragas tikrai tiktų į draugę mano Velykų tortui – kepu šį. Karamelė su karamele ir dar biškis karamelės 🙂
Ačiū ačiū, pasirodo dar orkaitė veikia 🙂
Atrodo šiemet Velykos – karamelinės 🙂 Nauja mada. Tortas atrodo labai skaniai. Norėjau kokį išsikepti, bet po tokios nekepimo pertraukos, užteks ir pyrago, ir tai bijojau, kad neišeis 😀
Bet, kaip matai (ir matau :)), pavyko puikiai. Tikiuosi, ne paskutinis kepinys tavo erdvėse 😉
Labai labai skanus keksas 🙂 Aš vietoj įrisų dėjau nugą, tai laaaabai patiko, dar kartosiu tikrai ne kartą 🙂
Džiaugiuosi, kad išbandėt ir įrašėt į mėgiamų sąrašą. Skanus jis man net ir be irisų 🙂
Keksas atrodo labai viliojantis. Tik iškilo klausimas.
Originaliame recepte naudojamas vanilės ekstraktas, kodėl Jūs nenaudojote šio ingridiento?
Vanilės ekstraktas ar vanilinis cukraus rašomas beveik visuose receptuose, bet man asmeniškai, patinka kai vienas skonis vyrauja, t.y., jeigu čia jaučiasi karamelė, tai ir noriu ją jausti, o ne dar ir vanilę. Tas pats būna ir su šokoladiniais pyragais, niekad nededu vanilės. Bet jeigu jums ji patinka, dėkite.
Norejau pasitikslinti. Pasukos yra pasukos, tai ne raugintos pasukos?
Raugintos, kitų nelabai ir nelabai rasite pirkti
Gaminau siandien ne tik vistiena apelsinu padaze,bet ir si keksa.Labai skanus,sunus suzavetas,o sunku buna isiulyti kazka naujo paragaut:)drauge ragavo irgi gyre,kad skanus,vadinasi bus galima ne karta kept,aciu
Labai smagu, kad šiandien vien tik iš mano puslapio gaminate ir viskas liko puikiai įvertinta.