Į pabodusius bulvinius blynus įtarkavus topinambų, suteiksite jiems visiškai kitą skonį. Jeigu norite traškių blynelių, kepkite juos labai plonu sluoksniu.
2 vidutinio dydžio bulvės,
1 nedidelė morka,
2 kiaušiniai,
1 v.š. citrinos sulčių,
¼ svogūno,
1 v.š. smulkintų petražolių,
¼ puodelio miltų,
¼ a.š. kepimo miltelių,
1 a.š. druskos,
Maltų juodųjų pipirų,
Aliejaus kepimui.
Topinambus gerai nuplaukite ir plonai nulupkite. Topinambus, bulves ir morką sutarkuokite stambia burokine tarka tiesiai į dubenį su lediniu vandeniu, kuriame įpiltos citrinos sultys. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su druska, miltais, kepimo milteliais, pipirais, įmaišykite smulkiai pjaustytą svogūną, petražoles, sudėkite nusunktus daržovių tarkius. Viską gerai išmaišykite ir kepkite įkaitintame aliejuje.
Cia jau skonio reikalas.kaip tik ne persiausiai kepiau.tai va,sriuba-tai labai skanu.bet va i blynus-ne.kaip ir raset,suteikia specifini skoni,nors as nedaug tedejau,bet…
Na taip, čia tikrai skonio reikalas. Man va visai nekliudė, tiko, kol kas viskas ką bandžiau su topinambais buvo skanu, bet pastarnokų neprisjaukinu – vienur skanu, kitur net negaliu valgyti. Ir suprask kur čia bėda?
o man kaip tik sriuba tai ne ne ne… riesutai tik gelbejo. reiks blyniukus pabandyt.
Kaip tik turime is darzo parsiveze Topinambu. Dabar zinosime ka is ju pasigaminti. Dekui labai uz recepta.