Šią savaitę mano virtuvės spintelė pasipildė naujais, dar nebandytais ingredientais – burnočio sėklų miltais, chia sėklomis bei vanilės pasta. Net spirgėjau laukdama savaitgalio, kada galėsiu viską išbandyti. Pirmąjam bandymui pasirinkau burnočio sėklų miltus. Nors planavau kepti nesaldžius krekerius, bet manija saldymynams nugalėjo ir sekmadienį pasaldinau šokoladiniu pyragu, primenančiu brownie, tik su burnočio miltais.
Lyginant su įprastu tokiu pyragu, šis išsiskyrė savo trapumu (todėl kepant silikoninėje formoje būtų sudėtinga išimti) ir kiek storesne plutele ant viršaus, skonis mažai kuo skyrėsi, tik žinodama, kad naudoti kiti miltai, bandydama išskirti jų neįprastą skonį lyg ir pajutau kažką neįprasto, bet tik tiek.
120 g juodojo šokolado (kakavos kiekis 60-65%);
120 g sviesto,
½ puodelio cukraus,
3 dideli kiaušiniai,
½ a.š. vanilės pastos,
Žiupsnelis druskos,
½ puodelio burnočio sėklų miltų.
Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą, sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą ir maišykite, kol sviestas ištirps. Atvėsinkite.
Kiaušinius su cukrumi plakite iki purios masės, kol tūris padidės 2-3 kartus (apie 5-6 minutes), įdėkite druskos, vanilės pastos, šokolado ir sviesto mišinį ir vėl gerai išplakite. Suberkite burnočio sėklų miltus ir gerai išmaišykite.
Sukrėskite masę į 16-18 cm skersmens riebalais pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C temperatūros orkaitėje 40-50 minučių.
Patiekite visiškai atvėsusį, parbarstytą kakavos milteliais, šokolado drožlėmis.
Šaltinis: pagal Baking Bites
Puikus pyragas, tapo musu vienu megiamiausiu
Kaip smagu girdėti, kad kažkam patinka netradiciniai kepiniai!