Rudenį visi tinklaraščiai pilni marinuotų daržovių, mišrainių, uogienių ir t.t. receptų. Neatsiliksiu ir aš, tik aš nemarinuoju daržovių, neverdu uogienių, nes mėgstu tik tirštus, saldžius džemus. O džemą išvirti galima iš bet kokių uogių ir/ar vaisių. Vienas iš šiųmečių džemų – aviečių ir obuolių. Tirštas, kvapnus, labai skanus, tik gal kiek tos aviečių sėklytės erzina. 900 g aviečių,
900 g obuolių (nuluptų ir su išpjautais sėklalizdžiais),
1200-1400 g cukraus (priklauso nuo obuolių saldumo).
Obuolius supjaustykite plonais, mažais gabalėliais, kuo bus plonesni, tuo lengviau bus sultims iš jų ištraukti. Sudėkite obuolius su avietėmis į dubenį, užpilkite cukrumi, lengvai permaišykite, uždenkite ir palikite parai šaltai. Galima kas kelias valandas permaišyti, kad cukrus ištirptų. Po paros, iš obuolių ir aviečių bus išsiskyrusios sultys, jas nupilkite į puodą, kuriame virsite džemą, užkaiskite ir ant vidutinės ugnies virkite 20-40 minučių, kol pusė sulčių nugaruos ir gausite sirupą. Po truputį dėkite obuolių ir aviečių masę. Virkite vis pamaišydami kol sutirštės ir obuoliai bus išvirę. Dar karštą supilstykite į stiklainiukus ir užsukite.
oi koks geras! Išsiviriau vakar. Negaliu atsistebėti, kokios gražios spalvos, ar čia avietės rudeninės, ar dėl to, kad su obuoliais. Labai liuks
Gal dėl aviečių, nes viriau avietes ir be obuolių, taip pat gavosi labai gražios spalvos. Aišku, obuoliai pašviesina spalvą, todėl irgi gali būti, kad gražiau atrodo. Bet nesvarbu kokia spalva, svarbu, kad skanu