Kiekvieną vakarą vis iškyla klausimas: -Ką ryt įsidėti pietums į darbą? Ir beveik visada greitai pasiruošiu sočias salotas, juk dabar tiek daug šviežių daržovių. Labai mėgstu keptas daržoves, kurios dėl esančio cukraus, karamelizuojasi ir tampa traškios ir skanios.
½ vidutinio dydžio žiedinio kopūsto galva, išskirstyta nedideliais žiedinėliais,
½ raudonojo svogūno, supjaustyto plonais žiedeliais,
1/3 raudonos paprikos, supjaustytos plonomis juostelėmis,
¼ puodelio žaliųjų lęšių,
½ puodelio vandens,
5 vidutinio dydžio mangoldų lapai,
3 v.š. alyvuogių aliejaus,
1 v.š. balzaminio acto
1 česnako skiltelė,
Druskos
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Žiedinius kopūstus, papriką, svogūnus apšlakstykite 1-1,5 v.š. aliejumi, pabarstykite druska, išmaišykite, sudėkite į kepimui paruoštą skardą ir kepkite vis pamaišydami apie 20-25 minutes.
Lęšius nuplaukite, užpilkite vandeniu, įdėkite česnako skiltelę, pasūdykite ir virkite apie 20-25 minutes.
Mangoldų lapus supjaustykite ir pora minučių apvirkite sūdytame vandenyje.
Sumaišykite lęšius su mangoldais, keptomis daržovėmis, kai atvės pagardinkite alyvuogių aliejumi, balzaminiu actu, druska ir juodaisiais pipirais. Nors valandą palaikykite šaltai.
Šaltinis: adaptuota pagal Healthy life, happy cook
Puikios salotos, bet aš tik lęšius išimčiau:) Niekaip prie jų nepriprantu:)
Be lęšių jos jau nebebūtų pietų salotomis. Sotumo trūktų. O aš lęšius pamėgau nuo pirmo kąsnio, dabar jų visada turi būti mano spintelėje, jie nors kartą savaitėje būna pietų dalimi. Mėgstu jų ir brokolių ar tuno salotas, tirštas sriubas ar troškinius. Gal tu tiesiog neatradai savųjų? Daug rūšių yra, o jos skiriasi savo skoniu, tekstūra.
aciu!