Minkštučiai, drėgni blyneliai pateikti su graikišku jogurtu ir apipilti šviežių mėlynių padažu.
150 g miltų,
½ a.š. kepimo miltelių,
1 a.š. sodos,
3 v.š. cukraus,
1 a.š. vanilinio cukraus,
1 didelis kiaušinis (arba 2 nedideli),
350 ml pasukų,
15 g sviesto.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir soda. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite. Pasukas, kiaušinį ir cukrų išplakite. Nenustodami plakti po šaukštą dėkite miltų mišinio, kai tešla bus vientisa, įmaišykite sviestą.
Kepkite vos vos riebalais pateptoje nelimpančioje keptuvėje. Dėkite po 1 šaukštą tešlos, kai paviršiuje atsiras burbuliukai, atsargiai apverskite ir minutę – pusantros dar pakepkite.
Šaltinis: How to cook, 2007
Mano favoriniai blynai:)
Net neabejoju, nes labai skanūs
Atrodo fantastiškai, negaliu net žiūrėti – širdį skauda, kad jie dabar ne ant mano stalo. 🙂
Ir ant manojo jau nėra 🙁 teks vėl kad kept ir kviestis į svečius
Aha. 🙂
O kaip pagaminti padaza? 🙂
Padažui mėlynės su trupučiu medaus/cukraus/auksaspalvio sirupu ir šlakeliu citrinos sulčių pakaitinamos kelias minutes, kol išleis sultis. Galima paskaninti ir cinamonu, jis su mėlynėmis labai dera
Siaubas kaip skaniai atrodo…
Ačiū, pavaišinčiau, bet teks kepti pačiai, per karščius neinu į virtuvę.