Šeštadienį Bajaliai pasikvietė į žuvų ir jūros gėrybių vakarėlį. Jie paruošė labai skanų užkandį su krevetėmis, Masago ikrų kąsnelių, šukutes, Indrė atsinešė rūkytos lašišos paštetą, o aš paruošiau tuno salotas bei šiuos skanius pyragėlius. Visos pasirūpinom ir saldumynus, nors dėl jų ir nesitarėm. Dovilė iškepė drėgną apelsininį keksą, Indrė – „Zebrą“, aš prilipdžiau kankorėžių.
O dabar grįškim prie tuno pyragėlių. Gaminau juos du kartus, pirmą kartą dariau iš pusės nurodyto kiekio, bet vistiek tešlos sunaudojau 500 g, antrą kartą gaminau beveik iš visos normos ir tešlos man pritrūko. Galbūt aš per storai kočiojau tešlą arba per maža dėjau įdaro, bet atkreipkite į tai dėmesį, kai kepsite.
2 v.š. aliejaus,
1 vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai supjaustytas,
1 raudona paprika, smulkiai supjaustyta,
400 g skardinė smulkintų konservuotų pomidorų,
1 ½ a.š. cukraus,
1 a.š. kajeno pipirų,
Druskos,
Maltų juodųjų pipirų,
2 kietai virti kiaušiniai, smulkiai supjaustyti,
320 g tuno,
200 g juodų alyvuogių, supjaustytų griežinėliais,
10 g smulkintų petražolių,
500 g sluoksniuotos tešlos lapeliais,
1 išplaktas kiaušinis,
Sezamo sėklų.
Svogūnus ir paprikas vis maišant pakepkite 10 minučių įkaitintame aliejuje, kol jos pradės minkštėti. Supilti konservuotus pomidorus, sudėti cukrų, kajeno pipirus, 1 a.š. druskos ir troškinkite vis pamaišant 20 minučių, kol paprikos suminkštės ir skystis nugaruos. Įmaišykite alyvuoges, tuną, kiaušinius, petražoles.
Sluoksniuotą tešlą iškočiokite, supjaustykite vienodo dydžio kvadratėliais, viename jų kampe dėkite įdaro, kraštelius patepkite vandeniu ir užlenkę kitą kampą, užspauskite kraštus, kad gautumėte trikampėlius. Paruoštus pyragėlius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palikite 20 minučių pailsėti. Per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Patepkite pyragėlius plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 20-25 minutes.
Šaltinis: pagalwww.guardian.co.uk
Jėgiškai skaniai mes čia visko prisiragavom 🙂 pyragėliai buvo yami yami, reiks ir man bandyt 🙂
Tikrai skanus vakarėlis buvo. O pyragėlius ir kitą vakarą kepiau, namie valgėm, į darbą nešiausi. Dabar jūsų kekso eilė, tik progos reikia sulaukt, nes dvise su Irmute, tikrai nesudorosim
Buvo fantastiškas vakaras 🙂 skelbk greičiau temą ir organizuosiu pas save 😉
Reikia laisvo šeštadienio, kol kas pirmi du jau užimti
Ei, kad čia per teminiai vakarėliai Kaune? Vilnius pavydi juodai, baltai, žaliai! 🙂
Dar tik du ir tebuvo. Sugalvoji temą ir kvietiesi svečius 🙂 Jeigu užkviesi, tai gal ir į Vilnių atlėksim
Pyragėliai tai žiauriai gerai atrodo 🙂 Jei tik būtų sluoksniuotos tešlos namuose eičiau darytis, nes jau įpratau penktadieniais žuvytę.
Gerai, kai pas mane parduotuvė kieme stovi, užsimaniau ir nulėkiau tešlos nusipirkti 🙂 Bus kitas penktadienis-žuviadienis, tuomet galėsi ir išbandyti 😉
o tunas konservuotas?
Taip, konservuotas
Išmėginta!Fantastiškai skanūs!
Džiaugiuosi, jog patiko 😉