Šį receptą pasakė mamos draugė, dirbanti darželyje. Kai tik būna pagal šie varškėčiai, vaikučių lėkštės visada lieka tuščios. Ir visai nenuostabu – blynai minkštučiai, skanučiai. Dukrytei jie taip pat labai patinka, suvalgo visus įdėtus į lėkštutę ir dar paprašo.
200 g varškės,
2 kiaušiniai,
2 v.š. cukraus,
2 v.š. miltų,
2 v.š. krakmolo,
Aliejaus kepimui.
Varškę, cukrų ir kiaušinius gerai išplakite, sudėkite miltus su krakmolu ir gerai išmaišykite. Dėkite po šaukštą tešlos į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite po 1-2 minutes kiekvieną pusę.
Patiekite su uogų padažu, uogiene, džemu.
Super lengva blynų formulė 🙂 Būtinai reikės išbandyti 🙂
Vien dėl šios formulės ir atsiminiau receptą, o taip tai vis pamirštu 🙂
Labai skanūs blyneliai. Ir džemo nereikia. Kepsiu darkart 🙂
Mes juos nors kartą savaitėje kepam, džemo irgi nenaudojam, nebent aš turiu šaldytų uogų, tuomet jas truputį pavirinu ir užpilu ant blynų.