Paskutiniu metu tapo tradicija kiekvieną savaitgalį kepti nesaldų pyragą. Šis buvo pirmasis sutikru mėsos įdaru, nes paprastai visi kepti buvo užpilti kiaušinių ir pieno/grietinėlės plakiniu, su daržovėmis ir vos vienu kitu gabalėliu mėsos. Puikiai tiko nusinešti į darbą pietums, kur bendradarbės išragavo, išgyrė ir jau beveik visos kepė namuose.
300 g porų,
15 g sviesto,
Pluoštelis petražolių,
1 česnako skiltelė,
Kelio čiobrelio šakelės,
130 g kreminio sūrio,
450 g maltos kiaulienos,
¼ a.š. malto muskato,
Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Tešlai:
400 g miltų,
200 g sviesto,
3 v.š. šalto vandens,
1 v.š. grietinės,
Žiupsnelis druskos
Sviestą supjaustyti kubeliais ir trinti tarp pirštų su miltais ir druska, kol gausime drėgnus trupinukus. Daug greičiau viską atliksite kombaino pagalba. Sudėkite grietinę, vandenį ir lengvai išminkykite. Padėkite tešlą šaltai.
Įdarui porus supjaustykite plonais griežinėliais. Įkaitintame svieste apkepkite porus, kol jie suminkštės. Tam užtruksite apie 10 minučių, tik neleiskite jiems paruduoti. Atvėsinkite.
Susmulkinkite česnako skiltelę, petražoles, čiobrelius. Prieskonius, sūrį ir atvėsusius porus sumaišykite su malta kiauliena. Pagardinkite druska, pipirais ir dar kartą gerai permaišykite.
Du trečdalius atšaldytos tešlos iškočiokite ir išklokite ja kepimo indą, kraštelius padarykite aukštesnius nei indas. Sudėkite įdarą, gerai paslėkite, kad vienodai pasiskirstytų. Iškočiokite likusį tešlos gabalėlį ir uždenkite paruoštą pyragą. Kraštus apspauskite, viduryje pradurkite skylę ir kepkite 180 C įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių. Leiskite iškepusiam pyragui prieš pjaustant 10 minučių pastovėti.
Šaltinis: Really nice recipes
O kreminį sūrį naudojat kokį? Galbūt čia tiktų naminis lydytas sūrelis?
Aš naudojau http://detalic.pl/images/754.jpg, lydytas gal nelabai ir tiktų, jo visai kitokia tekstūra
Gal sužaidžiam? 🙂
http://segebute.blogspot.com/2012/12/zaidziame-zaidimus.html
Būtinai 😉
Sveika. Nuostabūs tavo įrašai ir nuotraukos tikrai įspūdingos. Bet šį kartą aš apie žaidimą, kuris ką tik prasidėjo ir tikrai dideliu greičiu plečiasi tarp visų blogerių. Gal nori pažaisti taip pat? http://geravirtuve.blogspot.com/2012/12/zaidimas.html
Ačiū. Bandysim sudalyvauti
Sveiki, pradėjau gaminti šį pyragą, bet dabar sudvejojau.. kiauliena virta ar žalia? Pasiruošiau žalią.
Turbūt virtos visgi:) Kitaip, tokios gražios spalvos mėsytė nebūtų galutiniame produkte.
žalia, jokiu būdu nevirta. Virtos nereikėtų taip ilgai kepti