Prieš kelis metus iš vieno restorano virėjo sužinojau, jog kepti šonkauliukai bus sultingi, prieš tai juos apvirus, pamarinavus ir tik tada iškepus. Dabar šiuo patarimu visada ir vadovaujuosi. Ruošdama lipnius šonkauliukus su hoisin padažu, taip pat pirmiausia juos apviriau, o tada pakepiau su padažu. Gavosi tikrai skanūs, saldžiai aštrūs ir sultingi.
1 kg kiaulienos šonkauliukų,
½ puodelio hoisin padažo,
2 v.š. ryžių acto,
1 v.š. skysto medaus,
4 česnako skiltelės,
1 v.š. tarkuoto imbiero,
1 v.š. čili dribsnių,
Druskos pagal skonį.
Šonkauliukus supjaustyti gabaliukais, kuriuose būtų po vieną kauliuką. Sudėti į puodą, užpilti vandeniu, pasūdyti ir užvirti. Užvirus nugriebti susidariusias putas, uždengti ir ant vidutinio stiprumo ugnies virti 20-30 minučių. Išvirus išgriebti iš vandens, nusausinti.
Padažui sumaišyti hoisin padažą, actą, medų, smulkintas česnako skilteles, imbierą, čili dribsnius.
Šonkauliukus sudėti į kepimo indą, užpilti puse padažo ir tolygiai jį paskirstyti. Kepti 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7 minutes, ištraukus aptepti likusiu padažu ir dar kepti 7 minutes, kol padažas sutirštės, karamelizuosis.
Prieš patiekiant pabarstyti kepintomis sezamų sėklomis arba svogūnų laiškais.
Šaltinis: iš kelių receptų
Niekad negaminau nieko su Hoisin – koks jo skonis?
Saldus ir skanus 🙂 ir vieną galėčiau kabinti. Man rodos, Gan Bei daugelis patiekalų padažų yra būtent šio padažo pagrindu paruošti, nes skonis tikrai panašus
Kur būtų galima rasti pirkti to padažo?
Maximoje ir Rimi tolimųjš šalių virtuvės skyriuje tikrai yra kaina ~9 lt