Dar vienas puikus lavašo panaudojimo būdas – pagrindas picai. Tik ant tokio pagrindo įdaras turi būti dedamas plonu sluoksniu, nes kitaip lavašo visiškai nesijaus. Ilgi kepti svogūnai tampa saldžiais, todėl puiki jų atsvara – sūroki ančiuviai. Jeigu jų nemėgstate, galite keisti alyvuogėmis ar iš vis nieko nėdėti.
Lavašo duona,
0,5 kg svogūnų, plonai supjaustytų pusžiedžiais,
3 v.š. aliejaus,
2 smulkintos česnako skiltelės,
1 lauro lapas,
½ a.š. džiovintų čiobrelių,
Keli ančiuviai, 3-5 minutes pamirkyti šaltame vandenyje,
Druskos ir pipirų pagal skonį.
Į įkaitintą aliejų sudėti svogūnus ir ant vidutinės ugnies vis maišant pakepti kelias minutes, kol pradės minkštėti. Sudėti druską, česnakus, čiobrelius, lauro lapą ir juoduosius pipirus. Viską išmaišyti, sumažinti ugnį ir kepti vis pamaišant 40-60 minučių, kol svogūnai taps minkšti, auksinės spalvos, tirštos, beveik džeminės konsistencijos.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros. Lavašo duoną ištiesti ant kepimui paruoštos skardos, paskleisti plonu svogūnų sluoksniu. Ančiuvius perpjauti išilgi pusiau ir sudėlioti ant svogūnų X forma. Kepti apie 15 minučių.
Šaltinis: The New York Times
Kokia puiki idėja! Turėtų būti skanu, būtinai išbandysiu 🙂
Skanu, ypač jeigu mėgstat keptus, beveik karamelinius svogūnus. Aišku, tinka ir kitokie įdarai
skaniai atrodo, bet mano 6eimyna nem4gsta kept7 svog8n7, o ir an2iuviais nesi=avi. Ka=in kok5 kit1 5dar1 galima b8t7 panaudoti?
Tiks bet koks picos įdaras, tik visko dėti kuo ploniau