Vasaros oC žurnalui keptas grikių keksas išties nuostabus – sodraus grikių skonio, drėgnesnis, bet kartu ir biresnis nei įprasti keksai tik iš kvietinių miltų.
100 g sviesto;
110 g cukraus;
3 kiaušiniai;
2 a.š. kepimo miltelių;
100 g rupių kvietinių miltų;
120 g grikių miltų;
50 g juodojo šokolado;
10 g baltojo šokolado;
13 g kakavos sviesto.
Kambario temperatūros sviestą kartu su cukrumi išsukite iki purios vientisos masės. Plakant po vieną įmuškite kiaušinį ir vis plakite. Atsargiai įmaišykite miltų bei kepimo miltelių mišinį. Masę sukrėskite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite 180 C temperatūroje 30-35 minutes. Išėmę iš formos, atvėsinkite ant grotelių.
Šokoladiniam glajui šokoladus atskirai ištirpinkite vandens vonelėse. Ištirpinkite ir kakavos sviestą. 10 g sviesto supilkite į juodąjį šokoladą ir išmaišykite, likusį į baltąjį šokoladą. Užpilkite ant kekso.
O kur tu kakavos sviestą perki? 🙂
„Rūtos“ parduotuvėse. Labai tinka skiesti šokoladui, bet jo neturint galima panaudot ir nuvirintą sviestą.
Fantastiškas, nors šiek tiek ir adaptavau 🙂
Kepiau jau 2 kartus, mano dičkiui pats skaniausias keksas, kaip jis sako – dieviškas :). Nors grikių atseit nemėgsta 🙂
Grikių kruopos visada siejasi su koše, garnyru, bet būtinai nesaldžiu, o va miltai naudojami daug plačiau – blynai, keksiukai, keksai, sausainiai… Todėl juos valgo, net tiek kurie lyg ir nemėgsta grikių, nes čia jie būna užslėpti ir visai kitoje formoje. Džiugu, kad vaikai valgo tokius kepinius, juk vis sveikiau nei įprastinis keksas