Kai vėlyvą vakarą pasižiūrėjau į pernokusius bananus, pagalvojau, jog ryto jie nesulauks. Kaip visada tokiu atveju norėjau kepti bananinį pyragą, bet neturint nei vieno kiaušinio, teko išbandyti šį keistą receptą. Jokių kiaušinių, jokio cukraus, o iškepa skani, kvapni duonelė. Dabar jau tikrai ją galima vadinti duonele, nes nėra saldi (visas saldumas nuo bananų ir razinų, todėl geriausia pasirinkti kuo saldesnes razinas), labai tinka su sviestu.
450 g sunokusių bananų;
50 g įvairių smulkintų riešutų;
100 ml aliejaus;
100 g razinų;
75 g avižinių dribsnių;
125 g rupių kvietinių miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
Žiupsnelis druskos.
Razinas nuplauti, nusausinti. Riešutus sumaišyti su miltais, kepimo milteliais, avižiniais dribsniais bei žiupsneliu druskos. Bananus sutrinti ir išplakti su aliejumi. Suberti miltų mišinį, razinas ir gerai išmaišyti. Sukrėsti į paruoštas kepimo formas ir kepti 190 C temperatūroje 50-60 minučių. Iškeptą 10 minučių palaikyti formoje, o tada ištraukti ant grotelių ir pilnai pravėsinti.
Šaltinis: pagal „The classic 1000 recipes”, 1992
Oh gėris, man tokios ypač patinka be jokių cukrų 🙂 Skanumėlis ir atrodo! In da must do list 🙂 Ačiū.
Prašom, tikiuosi patiks kaip ir man. Tik saldesnių ir sultingesnių reikia, jos visą saldumą ir duoda, o kuo jų daugiau, tuo skaniau
Isbandziau – gavosi skani, tik gal kiek perdaug trupa (itariu del dribsniu) 🙂
Kaiptik su sese neseniai padiskutavom kaip geriau recepta skaityt, ar kai gramais surasyta ar kai puodeliais ir vienetais :))) Man visada geriau puodeliais, nes neturiu kuo gramu matuot, todel ir cia duag ka is akies (arba is puodelio) dejau, bet vistiek gavosi. Aciu!
Nėra duonelėje kas ją surištų (kiaušinių), užtat ji ir trupa, nors man po pusdienio jau normaliai pjaustėsi.
Man puodeliais irgi labiau patinka viską matuoti, svarstyklių nereikia traukti, vis bert ir žiūrėt jau gana ar jau per daug, su puodeliu pasemi ir viskas. Bet va receptus dažniausiai perrašau kaip originale būna, tingiu perskaičiuoti ir puodeliais, ir gramais.
mm butinai reikes isbandyti, reikes paslepti bananus, nes dazniausiai ju nelieka 🙂 o rupus kvietiniai miltai tai cia kokie? su grudeliais ivairiais ar galima gal paprastus miltus naudoti? giedre
Pernokusių bananų galima nusipirkti ir ne tik nereikės laukt, kol sunoks ir sumokėsi pigiau. O rupūs kvietiniai miltai – tai kai sumaltas visas grūdas, ie tamsesni, nes yra sėlėnų. Pvz.
http://www.gastronomas.lt/out/pictures/dyn/4770107241038_1314084924__328x328.jpg
O paprasti aukščiausios rūšies kvietiniai miltai netinka?
Tinka, tik su rupiais sveikiau
Kazin, ar galima butu kvietinius miltus pakeisti i kokius nors kitus, pvz ruginius?