Kam patinka džiovinti pomidorai ir rikotos sūris, patiks ir ši apkepėlė, kuri skani tiek šilta, tiek šalta. Skaniausia, nors jau man, pasirodė su juoda rugine duona. Galima įberti ir kieto sūrio, norint intensyvesnio, įdomesnio skonio, šalia pomidorų dar pridėti ir alyvuogių.
200 g rikotos sūrio;
1 kiaušinio baltymas (galima ir nedidelį kiaušinį įdėti);
6-8 džiovintų pomidorų puselių;
2 šakelės rozmarino;
Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.
Į lengvai išplaktą baltymą, sudėti rikotą, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir viską gerai išmaišyti. Masę sukrėsti į kepimui paruoštą formelę, paviršių išlyginti ir išdėliojus smulkintus pomidorus lengvai juos įspausti. Įkišti rozamarino šakeles. Kepti 180 C temperatūroje apie 15-20 minutes.
Šaltinis: BBC Good Food „Let‘s cook: 52 summer vegetable dishes“, 2005
Rikotos maniakė… Pavojinga su tavim susidėti. 😀
Nepavojinga, tik didelė tikimybė, jog pavaišinsiu kažkuo iš jos 😀
viešpatėliau kaip skaniai atrodo!!! Apsiseilėjau 🙂
Teks išbandyti ir įsitikint ar tikrai skanu 😉
Oi koks gėris…. Puiki nuotrauka ir nesudėtingas receptas. Rikotą galėčiau vartoti kasdien:) Būtinai išbandysiu. Ačiū už idėją:)
Ačiū už komplimentus nuotraukai. Receptas tikrai nesudėtingas ir galima laisvai improzivuoti su savo mėgstamais produktais, sukuriant kas kat naują skonį. Jeigu rikotą mėgstate, tai panašaus tipo labai skanus receptas yra čia:
http://www.forellesreceptai.lt/rikotos-ir-%E2%80%9Edziugo%E2%80%9C-suriu-apkepas-su-pomidoru-ir-baziliku-salotomis
Kaip gurrrrmaniška 🙂 – saldus variantas puikiai tiktų su arbatėle, o su džiovintais pomidorais – prie taurės vyno ir šviežios duonos. Super derinys!