Labai skanus, gaivus ir vasariškas tortukas. Cinamoninį biskvitą sulaisčiau citrininių melisų arbata, kas suteikė pyragui drėgmės, o į grietinėlės kremą įmaišytas jogurtas suteikė jam gaivumo ir lengvumo. Šilauoges galima keisti mėlynėmis.
Biskvitui:
3 dideli kiaušiniai;
75 g cukraus;
75 g miltų
1 a.š. cinamono;
Sulaistymui:
~ 200 ml skysčio, pvz., saldintos melisų arbatos.
Pertepimui
150 ml grietinėlės;
3 v.š. cukraus (žiūrėti pagal skonį)
4 v.š. graikiško ar natūralaus jogurto;
100 g ar daugiau šilauogių;
½ v.š. želatinos (nebūtina, jeigu dedamas graikiškas jogurtas);
Viršui:
3 v.š. serbentų drebučių (aš naudojau želatiną ir šilauogių tyrę);
150 g šilauogių;
1 v.š. cukraus pudros;
Citrininės melisos arba mėtų lapelių papuošimui
Paruošti 18 cm skersmens apvalią kepimo formą nuimamai šonais. Biskvitui atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakti iki standžių putų, trynius išsukti su cukrumi, tada dėti dalimis baltymus bei miltus sumaišytus su cinamonu ir atsargiai maišyti. Kai visi ingredientai bus sudėti ir sumaišyti, sukrėsti tešlą į kepimo formą ir kepti 200 0C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Iškepusį biskvitą atvėsinti ant grotelių ir perpjauti pusiau.
Pertepimui išplakti standžiai grietinėlę su cukrumi, įmaišyti jogurtą bei keliuose šaukštuose vandens ištirpintą želatiną. Suberti šilauoges, jeigu jos didelės, galima perpjauti pusiau.
Pirmą biskvitą dėti į torto formą nuimamais šonais, sulaistyti arbata. Tada uždėti grietinėlės sluoksnį, uždengti antru biskvitu ir dėti į šaldytuvą, kad kremas sustingtų. Kol stingsta, pašildyti serbentų drebučius su cukraus pudra, sudėti šilauoges ir gerai, jas apvolioti, kad pasidengtų visos mase.
Sulaistyti, antrą biskvitą, paskleisti šilauoges ir dėti nors valandai šaltai.
Šaltinis: adaptuota pagal „The best 100 cakes”, 2000
Kažkaip aš čia ne laiku, prieš miegą apsilankiau. Pilvas pradėjo urgzti 😀
Vaje kaip skaniai atrodo. Dabar naktį neužmigsiu. 😀
Tos moterys su savo silpnybėm 🙂
Ką aš čia kalbu-pati nemiegu nuo tokio vaizdo 😀
Ech, kad ir man kas jo gabalėlį 🙂 kadangi labai nedidelis, tai dingo akimirksniu, tikai labai skanus ir vasariškas, o ir pagaminti neužtrunka
Gerai, kad aš ne prieš miegą pažiūrėjau 🙂 Ir gerai, kad savo morkų torto gabalėlį turiu – guodžia 🙂 Tikras gražuolis torčiukas! 🙂
O aš šiandien ryte į tavo morkų tortą seilę varvinau. Nors imk ir eik kept, bet kai viena, tai neapsimoka ir kankinuosi be saldumynų
Giriu ir aš šį nuostabiai atrodantį tortuką!!! Nuotraukos pasako daugiau nei žodžiai ♥ Norėčiau kepti, bet tiek visokių receptų prisirinkau kad nežinau nuo kurio net pradėti :DD
Ačiū, man pastebėjau geriausiai pavyksta jeigu improvizuoju, svarbu idėją nusigriebt. Labai norėčiau irisinį tortą pabandyt, bet kažkaip su vasara nesisieja ir atidėjau rudeniui
Kaip manot, ar skanus šis tortas būtų su braškėmis? 🙂
Taip, bus skanu, bet jau želatinos tikrai reikės dėti, nes braškes vistiek teks smulkinti ir jos paleis sultis
Gal galetumet paaiskinti kaip tuos drebucius padaryti?
Drebučius gaminti vien dėl šio torto neapsimoka, galite tiesiog paimti želė su skoniu ir įmaišyti į uogas.