Buvo pavadintos šokoladinėmis, bet man per daug švelnaus kakavinio skonio. Purios, trapios ir labai skanios, ypač dar šiltos. Labai norėjosi aplieti šokoladu, bet jo neturėjau.
12 vnt.
80 g miltų;
½ a.š. kepimo miltelių;
20 g maltų migdolų;
75 g rudo cukraus;
2 kiaušiniai;
1 a.š. vanilinio cukraus (nebūtina);
90 g ištirpinto sviesto;
2 v.š. kakavos miltelių.
Išmaišyti miltus, kepimo miltelius, kakavą bei migdolus. Cukrų su kiaušiniais plakti iki vientisos lengvos masės. Įmaišyti vanilinį cukrų, miltų mišinį, vėliausiai – tirpintą sviestą. Uždengus indą palikti pusvalandžiui. Vėliau dėti tešlą į sviestu pateptas kepimo formeles ir kepti 180 0C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Iškepusias galima apibarstyti kakavos milteliais ar aplieti šokoladu.
Šaltinis: „BBC Olive“, 2010 04
Mhm jei kakavos mažiau nei miltų tai jau tikrai ne šokoladinis gaminys 🙂
Tai jau tikrai 🙂 Man per daug švelnus skonis buvo, kad sakyčiau, jog čia šokoladinės, nebent aplietum šokoladu
bet labai zavios formikes 😉
bet taip skaniai atrodo mmmmm….
Kur galiu gauti medlenos formeles?
Berods pirkau „Kepėjo“ parduotuvėje Kaune.