Šis pyragas tikrai nėra sodraus morkų skonio, kaip keptas seniau, bet patiks net ir nemėgstantiems morkų. Aš jį prilyginčiau lengvam keksui, pagardintam morkomis bei riešutais ir jaukiai kvepiančiu cinamonu.
300 g miltų (naudojau “Karališkus“):
150 g šviesaus muskovado cukraus (keičiant paprastu, bus šviesesnis);
2 a.š. kepimo miltelių;
100 g braziliškų riešutų (galima keisti kitais arba visai nedėti);
2 a.š. cinamono;
200 ml aliejaus;
300 g morkų;
4 kiaušiniai;
1 v.š. vanilinio cukraus.
Miltus sumaišyti su cinamonu, kepimo milteliais. Riešutus nuplauti, pakepinti ir susmulkinti. Morkas sutarkuoti smulkia burokine tarka ir nuspausti išsiskyrusias sultis. Kiaušinius su cukrumi plakti, kol cukrus ištirps, supilti aliejų, įmaišyti morkas. Po truputį maišant berti miltų mišinį. Vėliausiai įmaišyti riešutus. Tešlą sukrėsti į aliejumi pateptą ar kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir kepti įkaitintoje 180C temperatūros orkaitėje ¬†apie 50 minučių. Ištraukus kelias minutes atvėsinti kepimo inde, vėliau visiškai atvėsinti ant grotelių. Galima pabarstyti cukraus pudra.
Šaltinis: adaptuota pagal Valerie Barrett „Cakes galore“, 2006
atrodo labai apetitnai, bet kaip pasiryžti tokiam eksperimentui ? 😀
kepk tik iš pusės porcijos, žinant tavo mėsaėdžius, vistiek kepinio teigiamai neįvertins 🙂
kažkas pažadėjo ateit ir padėt valgyt 😉 tikiuosi nepaves 😀
Tik pasakyk kada ir būsiu 🙂
YUM! Atrodo labai skaniai…įkvepia eiti į virtuvę ir pradėti skusti morkas 🙂
Padėčiau, jeigu netingėčiau, o dabar norisi kažko skanaus, bet tingisi 🙂
mano morkos jau ne tik kad nuskustos, bet ir išsuknkos bei pakeptos 😉 nesitikėjau, kad bus skanu tiesą sakant 🙂 nors vyras ir neišdrįso paragaut, bet mažieji labai džiaugėsi „mėnulio“ pyragu(kaip kitaip pusę padaryt, kad mintis būtų) 🙂
Na, dariau su morku isspaudomis ir dejau 100 g cukraus (dazniausiai visada nukertu trecdali cukraus:) ir – labai skanu! 🙂 Kita karta reikes bandyt su tarkuotom, slapiom morkom 🙂 aciu!
Prašom, o su šlapiom morkomis gausis kiek šlapesnis, mano šeimyna tai dažnai net nevalgo, nes atseit neiškepęs. Nepatikėsit, bet cukraus kiekį ir aš jau buvau sumažinus, kaip ir aliejaus 🙂 Toje receptų knygoje viskas viliojančiai atrodo, bet viskas su keistais kiekiais, nors pasireguliavus juos, labai geras rezultatas gaunasi
Beje, ilasinau siek tiek miglodu esencijos – super kvapas ir skonis 🙂
Labai ačiū už receptą. Gavosi tiesiog super. Tik vietoj aliejaus imečiau margarino gabaleli. Bijojau daryti šį pyragą, nes bijojau morkų skonio, bet jo visiškai nėra. suuuupeeerrr. Tiktai rekomenduoju :)))