Lietuviškam skrandžiui pritaikytas patiekalas iš bulvių. Vietoj įprasto spirgučių padažo, čia bulvių paplotėlius puikiai papildo keptų pomidorų rūgštelė ir balzaminio acto saldumas.
680 g bulvių;
225 g brokolių (galima keisti kopūstu arba porais);
6 v.š pieno;
15 g sviesto;
50 g tarkuoto čederio ar kito gerai besilydančio sūrio;
Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
3 v.š. alyvuogių aliejaus;
16 vyšninių pomidorų arba 4 paprasti;
Kelios šakelės šviežių čiobrelių;
2 v.š. balzaminio acto (geros kokybės);
Miltų apvoliojimui.
Bulves nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nukošti ir įpylus pieno, sviesto, sutrinti iki vientisos masės. Sudėti sūrį ir gerai išmaišyti. Išvirti brokolius (galima juos virti virš bulvių, tik atminkite, jog jie verda trumpiau, kai tik išvirs – nuimti). Juos supjaustyti ir įmaišyti į bulvių masę. Drėgnomis rankomis suformuoti nedidelius paplotėlius (dideli gali trupėti norint apversti; kai kur siūloma įmušti kiaušinį, kad nebūtų tokie trapūs), apvolioti miltuose.
Į įkaitintą keptuvę įpilti 1 v.š. aliejaus, sudėti čiobrelius, pomidorus (jeigu ne vyšniniai, padalinti į keturias dalis) ir vis pamaišant ar pavartant kepti apie 5 minutes. Pašalinti čiobrelį, o pomidorus perkelti į indą ir laikyti šiltai. Supilti likusį aliejų ir jame iškepti bulvių paplotėlius. Kepti kiekvieną pusę, kol gražiai apskrus. Patiekti su keptais pomidorais ir apšlakstytu balzaminiu actu.
Šaltinis: „Year Round Dairy Cookbook“, 2005
Situos paplotelius dievinu ‚ô• Ikejoj perkamas visada vietoj bulvciu fri prie k√∂ttbullar 🙂 tikrai bandysiu!
Pranešk ar gausis tokie pat. Beje, originaliam recepte, vietoj brokolių naudojo spring greens, pas mus tokių nėra, taip, kad dariau savo pakeitimus
Su sese kartais pasvajojam, kad jei gyventumėm dviese, tai musu virtuvėj karaliautų makaronai ir štai tokie patiekaliukai 🙂
Nenumirs vyrai vieną dieną ir mėsos negavę arba patys pasiruošę. Aš per tokius karščius tai vegetariškai ir maitinuosi, vyrui atskirai kažką paruošiu. Nors šis patiekalas jam patiko, bet užskaitė kaip užkandą, o ne kaip pietus 🙂
Turbūt dauguma vyrų mėsėdžiai. Nors aš saviškį bandau perlaužti ir įrodyti kaip skanu maitintis vegetariškai. Mėsos per karščius gaudavo kartą per savaitę ir išgyveno 🙂 Šituos blyniukus išbandėm, labai patiko 🙂 Ir kepant nebyrėjo, neprireikė to kiaušinio.
Tada tau pasisekė, manasis laimingas būna tik mėsos gavęs, o taip vaikšto ir bamba bamba ir bamba.
O blynėliai netrupa, jeigu nedidelius darai ir apvolioji džiūvesėliuose, o pirmas blynas pagal originalą virto pakepta koše 🙂 Nes suformavau didelius ir niekur nevoliojau, tai iškart pradėjo sūris lydytis ir prie keptuvės lipt, norint didelį apverst, reikia ir didelės mentelės, kadangi neturėjau, tai keliant plyšo perpus. Todėl kiti buvo greit perdaryti
Nu nu tik neaiskinkit, kad vegetariskai labai skanu. :)) As pritariu autores vyrui, tai uzkandis :))) Bet skanus turetu buti UZKANDIS 🙂
Ką čia su jumis mėsaėdžiais ginčysies 🙂