Sotus ir šildantis žiemos daržovių troškinys.
1 vidutinio dydžio svogūnas,
1 česnako skiltelė,
4 morkos,
2 pastarnokai,
4 vidutinio dydžio bulvės,
1 saliero gumbas,
4 v.š. aliejaus arba sviesto,
1 stiklinė perlinių kruopų,
1,5-2 l daržovių sultinio,
2 v.š. pomidorų pastos,
2 lauro lapai,
1 a.š. džiovintų čiobrelių,
Maltų juodųjų pipirų, druskos pagal skonį.
Perlines kruopas pamerkite nakčiai. Nepilnai apvirkite pasūdytame vandenyje.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite ir apkepkite įkaitintame aliejuje, kol pradės minkštėti. Sudėkite vienodo dydžio kubeliais supjaustytas morkas, pastarnokus, salierą ir kelias minutes maišant pakepinkite. Sudėkite apvirtas perlines kruopas, pomidorų pastą, suberkite čiobrelius, įdėkite lauro lapus, užpilkite verdančiu sultiniu ir 10 minučių pavirkite. Sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, įberkite druskos ir troškinkite, kol daržovės suminkštės, o troškinys sutirštės. Pagardinkite juodaisiais pipirais.
0 comments on “Žiemos daržovių troškinys su perlinėmis kruopomis”Add yours →