Šiandien – jau seniai bekeptos spurgos, kurias gali pasigaminti ir tie, kurių orkaitė neveikia 🙂 Receptas paprastas, greit paruošiama ir skanu. Man labiausia patinka daryti mažytės spurgutės ir aliejaus mažiau reikia pilti, ir greičiau iškepa. Beje, kad aliejaus neprisigertų, kepant įmesti žalios bulvės puselę.
400 g varškės;
3-4 kiaušiniai;
7-8 š. miltų;
4-6 š. cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių (gerai išeina ir be jų, nes pamiršau įdėti);
vanilinio cukraus.
Visus ingredientus sumaišome, formuojame rutuliukus ir kepame įkaitintame aliejuje.
gal kokiu receptu spurgu zinot?
O kokių dar spurgų recepto reikia? Mielinių?
labai aciu kad parasete si recepta 🙂
skanios spurgos gavos 🙂
labai skanios spurgos
na reikes pabandyti 🙂 laukiu, kada pilvuka pamaloninsiu:))))))
Siandien gaminau,buvo labai skanu 🙂 Visiem siulyciau pasigaminti,labai paprasta ;>
Turbut pirma kart gyvenime spurgas viriau. Kazkaip nepopuliaru buvo. Juolab kad gyvenu saly,kur varskes nera :). Tai nebent lenku parduotuveje galima isigyt. Pirkau pertrinta varskes mase (labai slapia) Lidl-e. Nu ir aisku proporciju nezinojau,ir skystumo nezinau kokio turi but ir t.t expromtas vienu zodziu, bet spurgos skanios, negali nuieko pasakyt. Teko leist saukstu, nes tesla skysta,o miltu bijojau daug det,kad paskui kietos nebutu. Nieko,ismoksiu. Va, tuoj vyras gris ir pasakys savo nuomone apie jas :).
aciu uz receptuka!
Kiek kartu kepiau tiek isejo labai skanios spurgos!
labai megstame spurgas esame spurgu megeju seiminele nuostabu kade yra toks receptas
ruosiuosi kepti (ar virti,kaip cia pavadinti)tokias spurgeles,turiu savos gamybos varskes,ji man gavosi tokia tasi,skystoka,kazin ar man iseis?
O negalima tos varškės sudėti į marlę ir pakabinti? nubėgs skystis, jeigu ji dar labai šlapia. Net su sausa varškę kepant spurgas, tešla būna skystoka, su skystesne gali reikt miltų daugiau dėti, bet tada jau nebus tikros varškės spurgos
Super skaniai gavos, seimyna jau megaujasi spurgom ir gyria 🙂
Man irgi neblogai gavosi, tik neperskaiciau, kad slapiom rankom reikia formuoti….Vos tik perskaiciau recepta – begau kepti. Tai labai vargau 🙁 … Bet siokios tokios skanios gavosi :)Aciu, uz recepta 🙂 Daugiau tokiu receptu.
Aciukis uz skaniai neriales spurgas.
As tik frmuodama jas susivilgiau rankas aliejumi.
valgau dabar tas spurgas, bet "nebaldielinu", nesakau, kad neskaniai, bet tikejausi kazko kito.
man tiesiog matyt neisejo 🙁
Labai aciu uz tikrai puiku recepta . Ka tik baigiau kept ir esu suzaveta , nes is ties labai skanios spurgytes 🙂
o kokio tirstumo tesla turi buti
Labai minkšta, sunkiai formuojasi (kai kurie net su šaukšteliu įleidinėja į aliejų) bet darant kietesnė, dedant daugiau miltų, jau nebebus varškės spurgos.
dekoju,jau kepu ziuresim kas gausis
niam niam,labai skanios,seimynele pirstelius laizosi,dekojam uz puiku recepta
na bandysiu kept lekiu i parduotuve varskes:)
nu sukilo apetitas tikrai, reiks bandyt ;]]
O kiek laiko jas reikia kepti? 😉
Kol iškyla į paviršių ir gražiai paruduoja. Laiko nenuimu, bet kokias 3-4 minutes (aš darau nedideles graikiško riešuto dydžio), didesnės ilgiau kepa). Tik didelės ugnies nedaryk, nes greit pradės juoduoti, o vidus bus žalias.
Velnias, daugiau nebekepsiu. Persivalgiau ;DDD
mama lauktuviu is Lietuvos atveze varskes.galvojau ka pagamint ,kad mano draugas olandas suprastu ir ivertintu.siaip pavyko puikiai ir sunus neatsitraukia nuo spurgu.aciu
Aciu uz recepta, skanesniu spurgu nesu valgius 😉 o del pacio darbo prie ju, tai nzn ko ten kitoms neiseina, cia ant tiek viskas paprasta, kad net mano vyrui viskas gerai pavyko.
labai skanu
senei kepiau bet kai vel iskepiau buvo dar skaniau
Na skanumas, šių spurgyčių, tiesiog pirštukus laižėm. Ačiūūūū autorei
paraso mam labai skanus kaip paragavau tai buvo labai skanus gerai kad toks yra receptas@
ipusejau kept spurgas… o jau grazutes!!!! o skonis!!!!!! nesuprantu kaip kazkam gali nesigauti…..siuo metu esu uzsieny, o cia varske ne i varske panasi….taigi jeigu jau man gavosi, tai turi gautis ir kitiems!!!!! sekmes!!! ir aciu uz recepta!!!!
Skanu :}
jega
Ziurejau ta recepta keturias dienas galvoju ai imsiu ir padarysiu,tai vyras valge,kad ausis lankstesi :))) Na as irgi pasikartosiu tikrai labai skanu,fantastika…
o kiek laiko jas kepti? 🙂
Priklauso nuo dydžo, aš nedideles kepu 3 minutes, kol gažiai paruduoja
Sveikuciai zinokit katik iskepiau spurgytes pagal ta receptuka pasaka kaip skanu tokios traskios.Vienu zobziu SUPER 🙂
Bandau su mama kepti. Žiūrėsiu :
Per pusvalandį ir iškepėm ir suvalgėm! Dėkoju, labai geras receptas 🙂
nu man tai nesigavo pagal ta recepta:D bet gal delto,kad varskes visa puse kg dejau..nors nieko daugiau netruko kaip tik miltu:) tai dadejus dar miltu gavos liux:D niam niam:) aciu uz skanu recepta;)
labai skanu. tik as, kad spurgos butu grazesnes su slapiu saukstu kabinau ir dejau i verdanti alieju, pries kiekviena spurga sauksta nuskalaudavau su vandeniu. manau taip paprasciau ir greiciau
labai skanu. tik as, kad spurgos butu grazesnes su slapiu saukstu kabinau ir dejau i verdanti alieju, pries kiekviena spurga sauksta nuskalaudavau su vandeniu. manau taip paprasciau ir greiciau.
fantastiskai paprastas receptas ir tobulas rezultatas. ner lengviau ir skaniau. niam niam… visai seimai teigiamos emocijos. su saltu pienu. aciu uz lengvuti receptuka.
mano vyras labai uzsinorejo siandien spurgu, radau sita recepta prisinervinau, ismeciau viena "partija" lauk, o veliau leidau su sauksteliu, ipyliau anyziu likerio kad neprisigertu aliejaus ir gavosi liuksiskai 😉 is pradziu galvojau kad progsiu
DUKRAI I DARZELI PER UZGAVENES REIKEJO PRIKEPT BLYNU,O AS INTERNETE RADAU SITAS SPURGAS,ISKEPIAU,VYRAS PARAGAVO,IR UZMAISE PATS TESLA,PRIKEPE DAR!VISI APLAIZE PIRSTUKUS IR NAMIE IR DARZELI! A C I U !
labai labai aciu uz sita receptuka . visa diena norejau spurgu perskaiciau labai patiko kad viskas paprasta. viska padariau per 20 min, nerealios spurgytes, visiem labai skanu visi praso sito receptuko, dar karta aciu:)
gal ir man išsikept? Gal išeis
pasiziurejus i si recepta ir as uzsimaniau spurgu. va, kaip tik svogerka issiunciau pirkt kiausiniu. varskytes turiu, nes per klaida vietoj grietines nusipirkau varskes :)(gyvenu ne lietuvoj). pabandysiu, gal pavyks 🙂
labai skanu nem nem