Varškės spurgos

Šiandien – jau seniai bekeptos spurgos, kurias gali pasigaminti ir tie, kurių orkaitė neveikia 🙂 Receptas paprastas, greit paruošiama ir skanu. Man labiausia patinka daryti mažytės spurgutės ir aliejaus mažiau reikia pilti, ir greičiau iškepa. Beje, kad aliejaus neprisigertų, kepant įmesti žalios bulvės puselę.

 

400 g varškės;

3-4 kiaušiniai;

7-8 š. miltų;

4-6 š. cukraus;

1 a.š. kepimo miltelių (gerai išeina ir be jų, nes pamiršau įdėti);

vanilinio cukraus.

Visus ingredientus sumaišome, formuojame rutuliukus ir kepame įkaitintame aliejuje.

186 comments on “Varškės spurgosAdd yours →

  1. galiu pasakyti kar uztenka ir i foto pasiziureti kad suprastum koks tai skanumas:D saunuoliai tie kas parase sita recepta, dabar mano namuose niekada nebus spurgu trukumo 😉 aciukas;) tegyvuoja Tu;)

  2. na mano mažoji tik pudrą ir nulaižė…

    o sūnus atėjo ir sako – žinau ką darai.. 😉
    pasirodo palikau ekrane šitą puslapį įjungtą…
    Skanu buvo visiems.. 🙂

  3. Gaunasi tikrai skystoka masė, bet imama šlapiomis rankomis, padaromas rutuliukas ir į verdantį aliejų metama. Visada kepu pagal šį receptą ir visada pavykdavo, niekad nepriminė varškėčių 🙂

  4. Nieko nesuprantu…. Viska padariau kaip Jusu recepte..Slapiom rankom suformavau ir dejau i alieju, bet gavos kazkokie minkstuciai minkstuciai blyneliai….Susigadinau visa vakara ir visus nupirktus produktus…Esu labai supykusi ir nusiminusi…Kas galejo but ne taip??

  5. Antrą kartą galėjai ir nerašyt kitu vardu 🙂 Neįsivaizduoju ką tu gali blogai daryti, kitiems pavyksta, nebent varškė iš pakelių (po 200 g kur supakuota), ji yra skystesnė, aliejus nepakankamai įkaitęs arba jo nedaug pili.

  6. na tikejaus kad man geriau gausis ;D is vis as nekokia vireja tai man tos spurgytes buvo beformes,kietokos ir zalokos… bet kaip pirma kart kepant tai visai neblogai 😀

  7. Gal aliejaus temperatūra buvo per aukšta ar ant stiprios ugnies laikei? Nes tada labai greitai paviršius paskrunda, o vidus neiškepa. Forma gaunama suformuojant šlapiomis rankomis, kitu atveju bus su dygliukais, be formos.

  8. na kaskaip tesla ne tjp gavos kjp turejo but … ir tj tedejau 1 pakeli varskes … atrodo viska dariau kjp rase … bet kaskaip … na nezinau … kj pirma karta dariau buvo visiskai kitaip (bet nepal toki recepta … )… bet svarbiausia kad skanu :p 😀

  9. Jeigu dėjai pakeliais varškę, ji yra skystesnė, tai gal ir masė skystesnė išėjo. Aš naudoju sausesnę riebią varškę maišeliuose po 0,5 kg

  10. Nuostabus skonis gavosi :)))
    O kad su sspygliukais- mtai visai nesvarbu. Pilve viskas susivienodina.
    O miltų tai iš akies dėjau. 500 g varškės – miltų gal net 9-10 šaukštų. Puikus receptas. Labai ačiū !

  11. labai skaniai gavosi. Dejau kiek daugiau miltu nei rekomenduota, maziau cukraus, truputi medaus. Neplanuotas priedas – bulvytes fri. Kaip ir rekomenduota, idejau viena skiltele bulves. Ir taip per visa spurgu kepima – visa bulve iskepiau:).

  12. Gal kaupinus šaukštus dėjai? Visuose receptuose kur nurodyta šaukštai ar šaukšteliai, tai būtinai nubraukti. Bet visada juk galima pagal save pasiderinti

  13. "http://sitaip
    2008-10-18 18:13 :: Parašė Anonimas

    Kazkaip per saldios man spurgytes gavosi, dejau i 500 g.varskes 5 saukstus cukraus.Kita karta meginsiu 3 saukst."

    tešlos ragauti nemėginote turbūt..

  14. labai aciu uz recepta!
    katik issikepiau, puikios spurgytes!
    (naudojau namine varske, pirma karta kepiau ir gerai gavosi)

  15. Bandysiu siandien arba ryt. Bet cia varskes ner, tik grudetoji arba kaip kremas… Bet pabandysiu ir tada aprasysiu patirti 🙂

  16. kai formavau spurgytes tai sausom rankom todel ir man gavosi kaip eziukai su spygliukais,bet skonis vistiek nerealus.Siandien pabandysiu slapiom rankom.Aciu jums uz si receptuka

  17. dieviško skonio spurgos.. vaikai apšalę. Ačiū už receptą 🙂 Beje, dėjau varškę iš pakelių, tik įdėjau keliais šaukštais daugiau miltų ir daugiau kepimo miltelių. Tešlą į aliejų dėjau šaukštu, nes rankom nelabai turbūt būtų kas gavęsi. Spurgytės minkštutės minkštutės, burnoj tirpsta.

  18. Super 😀 ka tik prisikepiau :))) tirpsta burnoj mazosios spurgytes. visiems siulau isbandyt, tik miltu reiketu siek tiek daugiau ibert. Aciux autorei 😉

  19. O as vietoj varskes sutarkavau varskes suri.Kazkiek laiko jau saldytuve voliojosi.Laaaaabai tiko,nes sis sausas ir riebus.Beje,miltu dejau kiek man reikejo.O kadangi tingejau su vandeniu apdailint,tai leidau su saukstu i riebalus.Gavosi ne bombikes,o jau vandens minos su traskiais spygliukais :)Ir riebalu nemaz neprigere ir be bulves verdant.Zodziu,labai skanu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*