Šiandien – jau seniai bekeptos spurgos, kurias gali pasigaminti ir tie, kurių orkaitė neveikia 🙂 Receptas paprastas, greit paruošiama ir skanu. Man labiausia patinka daryti mažytės spurgutės ir aliejaus mažiau reikia pilti, ir greičiau iškepa. Beje, kad aliejaus neprisigertų, kepant įmesti žalios bulvės puselę.
400 g varškės;
3-4 kiaušiniai;
7-8 š. miltų;
4-6 š. cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių (gerai išeina ir be jų, nes pamiršau įdėti);
vanilinio cukraus.
Visus ingredientus sumaišome, formuojame rutuliukus ir kepame įkaitintame aliejuje.
skanu :))
.. va tą sakė mano berniukas pagamins:)
galiu pasakyti kar uztenka ir i foto pasiziureti kad suprastum koks tai skanumas:D saunuoliai tie kas parase sita recepta, dabar mano namuose niekada nebus spurgu trukumo 😉 aciukas;) tegyvuoja Tu;)
kokia varske geriau-liesa ar ribi?????????
Aš visada kepu iš riebios, kur būna maišeliais po puse kg supakuota. Bet gaunasi ir iš liesos
Atrodo skaniai…
uj kaip skanju bandem ishsikepti 😉
niam niam kaip skanu o ypac su cukraus pudra mmmm…..
na mano mažoji tik pudrą ir nulaižė…
o sūnus atėjo ir sako – žinau ką darai.. 😉
pasirodo palikau ekrane šitą puslapį įjungtą…
Skanu buvo visiems.. 🙂
begu kepti
man tai nelabai patiko ,gavosi kaip varskeciai,per daug varskes siame recepte :))
Gal kažką blogai darėt? Nes varškėčių tikrai neprimena
Nu darau dabar tas spurgas uzmaisiau tesla tai kazkaip keistai atrodo nes varskes labai daug, paziuresim kas gausis.
Gaunasi tikrai skystoka masė, bet imama šlapiomis rankomis, padaromas rutuliukas ir į verdantį aliejų metama. Visada kepu pagal šį receptą ir visada pavykdavo, niekad nepriminė varškėčių 🙂
Aš dar medaus šaukštą įdėjau 🙂 mmmm 🙂
Gaila, kad aš medui alergiška 🙁 pabandyčiau
Na as meginau kepti skanios išėjo labai ,o tešlos išvaisda tai tikrai kraupi ,bet skonis nerialus.
skaitau komentarus ir valgau spurgas,niam niam,labai skanu,greita ir paprasta!
Nieko nesuprantu…. Viska padariau kaip Jusu recepte..Slapiom rankom suformavau ir dejau i alieju, bet gavos kazkokie minkstuciai minkstuciai blyneliai….Susigadinau visa vakara ir visus nupirktus produktus…Esu labai supykusi ir nusiminusi…Kas galejo but ne taip??
Antrą kartą galėjai ir nerašyt kitu vardu 🙂 Neįsivaizduoju ką tu gali blogai daryti, kitiems pavyksta, nebent varškė iš pakelių (po 200 g kur supakuota), ji yra skystesnė, aliejus nepakankamai įkaitęs arba jo nedaug pili.
na tikejaus kad man geriau gausis ;D is vis as nekokia vireja tai man tos spurgytes buvo beformes,kietokos ir zalokos… bet kaip pirma kart kepant tai visai neblogai 😀
Gal aliejaus temperatūra buvo per aukšta ar ant stiprios ugnies laikei? Nes tada labai greitai paviršius paskrunda, o vidus neiškepa. Forma gaunama suformuojant šlapiomis rankomis, kitu atveju bus su dygliukais, be formos.
na kaskaip tesla ne tjp gavos kjp turejo but … ir tj tedejau 1 pakeli varskes … atrodo viska dariau kjp rase … bet kaskaip … na nezinau … kj pirma karta dariau buvo visiskai kitaip (bet nepal toki recepta … )… bet svarbiausia kad skanu :p 😀
Jeigu dėjai pakeliais varškę, ji yra skystesnė, tai gal ir masė skystesnė išėjo. Aš naudoju sausesnę riebią varškę maišeliuose po 0,5 kg
Nuostabus skonis gavosi :)))
O kad su sspygliukais- mtai visai nesvarbu. Pilve viskas susivienodina.
O miltų tai iš akies dėjau. 500 g varškės – miltų gal net 9-10 šaukštų. Puikus receptas. Labai ačiū !
Smagu, kad nors kažkam pavyko 🙂
Sitas jau senokai verdu, kokius 15 metu 🙂 Verdu aliejuje, visad gerai gaunasi 🙂
labai skaniai gavosi. Dejau kiek daugiau miltu nei rekomenduota, maziau cukraus, truputi medaus. Neplanuotas priedas – bulvytes fri. Kaip ir rekomenduota, idejau viena skiltele bulves. Ir taip per visa spurgu kepima – visa bulve iskepiau:).
skanu as jas megstu
labai skanu
Super, skanios spurgos 🙂
Kazkaip per saldios man spurgytes gavosi, dejau i 500 g.varskes 5 saukstus cukraus.Kita karta meginsiu 3 saukst.
Gal kaupinus šaukštus dėjai? Visuose receptuose kur nurodyta šaukštai ar šaukšteliai, tai būtinai nubraukti. Bet visada juk galima pagal save pasiderinti
"http://sitaip
2008-10-18 18:13 :: Parašė Anonimas
Kazkaip per saldios man spurgytes gavosi, dejau i 500 g.varskes 5 saukstus cukraus.Kita karta meginsiu 3 saukst."
tešlos ragauti nemėginote turbūt..
labai aciu uz recepta!
katik issikepiau, puikios spurgytes!
(naudojau namine varske, pirma karta kepiau ir gerai gavosi)
Bandysiu siandien arba ryt. Bet cia varskes ner, tik grudetoji arba kaip kremas… Bet pabandysiu ir tada aprasysiu patirti 🙂
kai formavau spurgytes tai sausom rankom todel ir man gavosi kaip eziukai su spygliukais,bet skonis vistiek nerealus.Siandien pabandysiu slapiom rankom.Aciu jums uz si receptuka
Prašom 🙂 Skanių spurgyčių
labai nuostabios spurgos gavos! svarbiausia gerai ismaisyt teshla…
man tik 13 metu, bet padandysiu issikepti. 🙂 turetu buti skanu, beje aciu uz recepta
labai aciu uz sita recepta 😉 is pirmo karto gavosi tokios kaip jusu nuotraukoj ;D
Skanios isejo spurgytes,tik vidus neiskepe.Turbut perdidele ugnis buvo. Kita karta pasiseks geriau.
dieviško skonio spurgos.. vaikai apšalę. Ačiū už receptą 🙂 Beje, dėjau varškę iš pakelių, tik įdėjau keliais šaukštais daugiau miltų ir daugiau kepimo miltelių. Tešlą į aliejų dėjau šaukštu, nes rankom nelabai turbūt būtų kas gavęsi. Spurgytės minkštutės minkštutės, burnoj tirpsta.
labai labai skanu:)
As dariau ir gavosi labai skaniai.Aciu uz recepta
Super 😀 ka tik prisikepiau :))) tirpsta burnoj mazosios spurgytes. visiems siulau isbandyt, tik miltu reiketu siek tiek daugiau ibert. Aciux autorei 😉
Miltų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo, kiaušinių dydžio ir kiekio. Malonu, kad patiko, skanaus
O as vietoj varskes sutarkavau varskes suri.Kazkiek laiko jau saldytuve voliojosi.Laaaaabai tiko,nes sis sausas ir riebus.Beje,miltu dejau kiek man reikejo.O kadangi tingejau su vandeniu apdailint,tai leidau su saukstu i riebalus.Gavosi ne bombikes,o jau vandens minos su traskiais spygliukais :)Ir riebalu nemaz neprigere ir be bulves verdant.Zodziu,labai skanu.
forelle, labai aciu uz recepta!!! skanios spurgos gavosi ir visi labai patenkinti!!!
Labai skanios, dekojo visa mano seima bei uosveliai