Vakar kepiau varškės pyragą, nors ir knygoje
rašo, ir kiti kepę sakė jog čia supaprastintas cheesecake variantas, man nei
trupučio jo nepriminė. Išvaizda gal, bet skonis kažkuo panašus į varškės
apkepą.
4 kiaušiniai;
4 š. cukraus
(tikrai daugiau reikėtų);
100 ml kvietinių
miltų;
500 g varškės;
300 ml grietinės
(turėjau 200 ml, tai tiek ir dėjau). Kiaušinius suplakti
su cukrumi iki putų. Įmaišyti miltus, pertrintą varškę, grietinę. Gerai
išplakti.supilti tešlą į sviestu ateptą formelę ir kepti 1 val 175 laipsnių
apatinėje orkaitės dalyje. Patiekti su uogiene arba šviežiomis uogomis. Šaltinis: „Didžioji
virtuvės knyga“
Mhmm atrodo tikrai kaip cheescake'as, tik gaila, kad sakai skonis ne toks…
Darei kada koki pvz. mascarpones tortą ar pyragą?
Gaminus ir su mascarpone pagal LostAngels pateiktą receptą
http://www.blogas.lt/gaminkimekartu/307490/amerikoniskas-surio-pyragas.html
tik truputį paimprozavau, dariau kaip keksiukus ir su žemės riešutų sviestu.
Šis pyragas skanus, tik man neprimena to tikrojo cheesecake, nes vistiek lietuviška varškė yra kitokio ir skonio ir konsistencijos.
Niam 😀
Bandžiau. nieko gero. O dariau viską pagal receptą
Kiekvieno vis kitoks skonis.
Vakar išbandžiau :] bet prieš tai galvojau kuo tas receptas nuo varškės apkepo skiriasi.. kad labiau skirtųsi pridėjau varškės kremo, vyšnių ir baltojo šokolado, vistiek gavosi kaip varškės apkepas 🙂 Išvada – geriau gamint paturbintą varškės apkepą. bet buvo skanu 🙂 ačiū už receptą
Tu teisus, man irgi čia buvo skanus varškės apkepas. O va kažkam, primena cheesecake, skonio reikalas
Superinis! Skanesnis nei varškės apkepas. Grietinės neturėjau-dėjau graikišką jogurtą.