Varškės pyragas


Vakar kepiau varškės pyragą, nors ir knygoje
rašo, ir kiti kepę sakė jog čia supaprastintas cheesecake variantas, man nei
trupučio jo nepriminė. Išvaizda gal, bet skonis kažkuo panašus į
varškės
apkepą
.


4 kiaušiniai;
4 š. cukraus
(tikrai daugiau reikėtų);
100 ml kvietinių
miltų;
500 g varškės;
300 ml grietinės
(turėjau 200 ml, tai tiek ir dėjau).

Kiaušinius suplakti
su cukrumi iki putų. Įmaišyti miltus, pertrintą varškę, grietinę. Gerai
išplakti.supilti tešlą į sviestu ateptą formelę ir kepti 1 val 175 laipsnių
apatinėje orkaitės dalyje. Patiekti su uogiene arba šviežiomis uogomis.

Šaltinis: „Didžioji
virtuvės knyga“

8 comments on “Varškės pyragasAdd yours →

  1. Mhmm atrodo tikrai kaip cheescake'as, tik gaila, kad sakai skonis ne toks…

    Darei kada koki pvz. mascarpones tortą ar pyragą?

  2. Vakar išbandžiau :] bet prieš tai galvojau kuo tas receptas nuo varškės apkepo skiriasi.. kad labiau skirtųsi pridėjau varškės kremo, vyšnių ir baltojo šokolado, vistiek gavosi kaip varškės apkepas 🙂 Išvada – geriau gamint paturbintą varškės apkepą. bet buvo skanu 🙂 ačiū už receptą

  3. Tu teisus, man irgi čia buvo skanus varškės apkepas. O va kažkam, primena cheesecake, skonio reikalas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*