Skanus,
tirpstantis burnoje, bet ne itin išvaizdus pudingas. Puiki alternatyva varškės
apkepui, neturintiems orkaitės. Didžiausią klaidą padariau, kad pirmiausia
sutarkavau labai smulkiai obuolius, o jie parudavo, išleido sultis ir suteikė
pudingai ne itin patrauklią spalvą. Galima daryti ir su morkomis, prieš tai jas patroškinus.
200 g varškės;
100 g obuolių;
30 g džiūvėsėlių;
1 kiaušinis;
3-4 š. cukraus;
1 a.š. vanilinio
cukraus;
žiupsnelis
druskos;
sviesto, formai
patepti.
Varškę sumaišyti
su džiūvėsėliais, kiaušinio tryniu, cukrumi ir tarkuotais obuoliais. Baltymą
išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į masę. Viską sukrėsti į
sviestu pateptą formą, uždengti ir virti pudingą puode su verdančiu vandeniu
40-45 minutes. Pudingą užpilti sirupu ar uogų padažu.
Šaltinis: pagal „Sena gera virtuvė“, 2007
Turiu silikonine kekso forma. Idomu, ar nieko jai nenutiks, jeigu butent ja panaudosiu sio pudingo virimui karstame vandenyje?
Su silikonine viriau garuose (be vandens), tai tiko kuo puikiausiai, o kaip verdant vandenyje – nežinau