Šiandien pietums – labai lengvas ir purus varškės apkepas su trintomis braškėmis. Valgyčiau ir valgyčiau 🙂 Galima visus produktus iškart išmaišyti ir kepti, bet tuomet apkepas bus kietesnis, nes tik atskirai išplakti ir vėliausiai įmaišyti baltymai duoda tokią nuostabią konsistenciją.
0,5 kg varškės,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
5-7 šaukštai cukraus,
3-4 šaukštai manų kruopų,
1/2 stiklinės pieno,
druskos.Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą ir kepama orkaitėje 25-40 min.
visada mėgau varškės apkepą, bet niekada nesigaudavo (skanus blynas tik 😀 ) bet dėka šio recepto galiu išsikepti kada tik noriu patį skaniausią, ir dabar kepu, tik nežinau kas gausis, nes iš laimės – vietoj pieno užpyliau truputį vandens….
Neturėtų vanduo labai pakenkti 😉 Skanaus
gyvenu amerikoje. anadien taip uzsimaniau varskes pyrago, bet cia varske – tik grudeta. kazkaip bijau net bandyt. ka manai?
is grudetos turbut sunkiai gautus, nebent ten pas jus butu ne tokia skysta kaip pas mus. (plaukia grietineleje). o as dabar einu jau antra kart ji kepti. mat tikrai pasiteisino.
Pyrago ar apkepo užsimanei, lora? 🙂 kažkur skaičiau ar sakė, kad kepa ir su grūdėta apkepą, prieš tai gerai nuvarvinę, sako, kad valgoma. O pyragą daro iš nuvarvintos ir trintos irgi valgoma, nors manau geriau tada cream cheese panaudoti pyragui, daug skaniau 🙂
super receptas 🙂 tikrai ir lengvai padaromas ir skanus 🙂 tik va neturejau 4 kiausiniu tai 3 idejau bet blogiau nebuvo 🙂 tevams irgi labai patiko 🙂 darysiu dazniau :)aciu
ačiū už receptą, labai skanu! tik neradau manų kruopų, tai dėjau kukurūzų miltų 🙂 mmmm, reiks šiandien vėl išsikepti 🙂
Prašom, sugundei mane, šiandien išsikepėm vakarienei
Reiks išbandyt ir šį receptą 🙂
Pati aš darau šiek tiek kitaip, kažkada pamokė mane vienos mokyklos virėja 🙂
Dedu tuos pačius produktus (be sviesto), tik vietoj pieno pilu kefyrą, jis ir duoda varškės apkepui purumo. Dar patinka įdėti razinų, džiovintų abrikosų..
dabar kepam, gal bus skanu 😉
super apkepas 🙂 tikrai labai purus ir skanus! Mano vyras nevalgo niekda varskes gaminiu, nes jie „sausi“, bet sita kaip kirto su avieciu dzemu:)))
kepa jau ir manasis apkepas 🙂 ui kaip nekantrauju, bo labai megstu tuos apkepus bet niekad nedrisdavau isbandyti bo kas su varske man viskas sunkiai gaunasi, ziuresiu kaip bus si karta 🙂
beje irgi gyvenu Amerikoj ir varske irgi tokia prie grudetos, bet su blenderiu suplakiau tikiuos gausis gerai 🙂
as visada kepu pagal toki pat recepta apkepa, tikras skanumelis.
jo jo as jau daug kartu toki kepu palei si receptuka nu skanumelis tai oi oi oi
na jau senai kepiau sy apkepa ,bet turbut vel kepsiu, jis man nepakeiciamas, pats skaniausias is visu!!!
Galiu pasakyt Yahoo! As jau save pradejau laikyt beviltiska kai eina kalba apie kepima orkaiteje. O cia eme ir gavosi pagal si recepta skanus apkepas. ir antrosios puses liko ivertinta teigiamai. tiesa dejau kukuruzu kruopas vietoj manu nes neturejau,pyliau kefyra kaip kad komentare buvo parasyta.nagi liuks.
As jau antra karta kepsu..skonis labai geras..man patiko..dabar tik pagal si receptuka darysiu..beje jau isbande ir mama, pagal mano rekomendacijas..irgi labai dziaugesi..nors is esmes nelaqbai ji megsta varskes produktus.. Taip kad super! Aciu uz recepta..
Ryt kepsiu apkepa ir noriu paklaust at tuperwarineje silikonineje formoje galima kepti ir kokioje temeraturoje,orkaite elektrine
aciu
Forma nesvarbu kokia, iškepa ir stiklinėj, ir metalinėj, ir silikoninėj. Aš kepu vidutinio karštumo orkaitėje apie 160-170 laipsnių temperatūroje, bet dujinėje
gavosi super, aciu uz nuostabu recepta…………..
labai skanus;]
Jau pusmetis, kaip kepam šį varškės apkepą. Anądien pritrūkau manų, tai dėjau kukurūzų kruopas. Gavosi liuks, tik kukurūzus reiktų ilgiau pamirkyti piene.
o kokioj skardoj reikia kepti? Jeigu kepsiu toje didžiojoje paprastoje skardoje, nesigaus man jis per plonas ir sudžiūvęs? [skardos gylis 2,5cm]
Beje, kiek tada maždaug gramų varškės reiktų?
Aš kepu aukštesniame inde, apie 4 cm aukščio, 20cmx20cm, o kokie tavo indo matmenys?
o kokiam karsty kept? 🙂
norit papasakosiu kaip sita puiku apkepa sugadint? 🙂
visu pirma ipyliau ne puse stiklines pieno, o pusantros (nelabai supratau ta 1/2:)
brinkinau manus per trumpai( kazkodel taip gavosi…:))
neydejau druskos (per ziopluma pamirsau)
o dabar galit ysivaizduoti kas gavosi… 🙂
antra karta kai kepiau buvo labai skanu, aciu :*
Greta, kepama 160-170 laipsnių temperatūroje.
Indre, prajuokinai su savo istorija 🙂 bet visiems juk pasitaiko, tik šaunuolė, kad nepabūgai antrą kartą kepti
liuks apkepas,labai skanusssss…..Ačiū
nu sakes kaip skanu 🙂 pati varskes nemegstu o vyra reikia palepint 🙂 Jau antra karta kepu tai NET ir pati valgau su ledais ir trintom zaliom braskem niam niam…
Aciu uz recepta!!! gavosi labai skanus.. vyras vos ne visa is karto ir suvalge 🙂 super!
nežinau koks gausis tas mano varškės apkepas, bet orkaitėje labai gražiai kepa ir kvepia visi namai. Plušome kartu su vyru, bet tikrai nebuvo kažkas sudėtingo. Labai tikiuosi, kad bus skanu ir labai labai gardu 🙂 Ačiū už receptuką
O as zinot visa laika kepu pagal sita receptuka, bet man kazkodel iseina per kietas, nors ir baltymus su tryniais atskirai maisau..o as baltymus tai tik ant virsaus visa laika apipilu, ar cia gerai?
Užtat ir kietas, kad baltymai ant viršaus, o ne pačioje masėje. Reikia juos atsargiai išmaišyti, jie suteikia purumo
na gerai, supratau, reikes taip daryti:)mano receptas lygiai toks pat, tik parasyta, jog baltymus deti ant virsaus, tai taip ir darydavau :)dabar meginsiu pabaigoj i mase imaisyt:)
va, atsispausdinau recepta, vaziuosiu pas tevus savaitgali ir jiems iskepsiu 🙂 ziuresim, kas iseis.
pasiskaičiau ir dabar kepu-bet jau tokioj baimėj-manų kruopas mirkiau tik 15min..tai laukiu rezultato….manau,kad nieko gero nebus…
Bus viskas gerai 😉 išbrinks kepdamos, tirkai neturėjų jų jaustis
ačiū Forele,už padrąsinimą..iškepiau,valgėm..tik karštas buvo gal kiek per purus…tai laukėm kol atvės…va tada pjovėm ir valgėm-labai skanu…nors šeimynai daugiau tiktų ,kad būtų apkepas tvirtesnis….kietesnis..ką turėčiau daryt????
Norint kietesnio galima įdėti daugiau varškės arba vienu kiaušiniu mažiau dėti, kiti neatskirinėja baltymų nuo trynių, tada apkepas standesnis bus, bet mums labiau patinka toks purus ir minkštas
kepiau ir aš. man truputėli per drėgnas. lieku prie senojo savo recepto, bet aišku ir šitas skaniai suėjo 🙂
siandien kepiau gavosi tikrai skaniai as dar dejau abrikosu tai gavosi super tik virsus gavosi baltas o pas jus nuottraukoj rusvas
Mano orkaitė sena ir prasta, greit pradeda degt, vis dangstau, kad visiškai nepajuoduotų 😉
aciu uz receptuka..labai skaniai gavosi ..prisiminiau mokyklinius laikus ..kai per pertrauka begdavau i walgykla paziureti ar turi varskes apkepa 🙂 labai panasus gavosi…tik nzn kodel neiskilo jis man daug …baltmus lyg atsargiai dejau ir maisiau(kaip biskvitui)..bet labai piurus gavosi..vyrui labai patiko..nesuprato is ko jis padarytas..bet pagyre..tad aciu dar karta…p.s. isirasiau i sawo isbandytu receptu knygute 🙂
kepu kaip tik sita apkepa… nu kvapas tasi labai labai toks ;-)) niam niam.. ir mes turim senoviska orkaite tai sunkiai jam ten sekas,, nes tik virsus arba apacia tegali degt.. nu nieko bendrom jegom su vyru isiskepsim… dekui si anksto!!
Isbandziau ir as si receptuka, anksciau vis nesigaudavo, subliuskes budavo, bet si recepta isbandzius gavosi superinis ir labai skanus, dabar kaip tik kepu antra karta ir dukra jau nebesulaukia kada iskeps, nes pirma karta beveik viena visa sutvarke 🙂
negaliu žodžiais apsakyti kaip man šitas apkepas gaunasi. kepu jau septintą kartą.
Gerbiu šeimininkę
kiek sviesto deti gramais???
30-40 gramų
Aš irgi gaminau, tik dar įdėjau razinų ir šviežių vyšnių 🙂 Nereikėjo nei uogienių, nei grietinės, su pienuku labai greitai suėjo… 🙂 Ačiū už receptuką!