Šiandien pietums – labai lengvas ir purus varškės apkepas su trintomis braškėmis. Valgyčiau ir valgyčiau 🙂 Galima visus produktus iškart išmaišyti ir kepti, bet tuomet apkepas bus kietesnis, nes tik atskirai išplakti ir vėliausiai įmaišyti baltymai duoda tokią nuostabią konsistenciją.
0,5 kg varškės,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
5-7 šaukštai cukraus,
3-4 šaukštai manų kruopų,
1/2 stiklinės pieno,
druskos.Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą ir kepama orkaitėje 25-40 min.
na prisiskaiciau ir pamaciusi toki skanu vaizda jau dabar seiles ryju ,nezinau kaip ryto reikes sulaukti kad galec iskepti
gaminu………….patiekiu……………valgau……………..mmmm………….
kai kepiau tai mano mergaites kaip kates tupejo prie orkaites ir lauke kol iskeps 🙂
mmm..paskaicius komentarus tikrai turetu gautis puikus apkepas..tai nieko nelaukus padariau prekiu saraseli ir issiunciau vyra i parduotuve:))) nekantraudama laukiu jo griztant,kad galeciau eiti bandyt daryt taip isgirta apkepa..:)))
labai labai skanu – 100 balu :)ir kas svarbiausia, labai greit ir paprastai pagaminamas… Butinai reikes pakartoti ir draugus pavaisinti… mmmm… einu dar gabalelio 😉
Eisiu tuoi pat daryti
As labai megstu visokius apkepus o sitas super
pirma karta kepu varskes apkepa, tai noriu paklausti, ar manu kruopas uzpilti ir palikti brinkti reikia su saltu pienu ar siek tiek pasildzius?
Šiltesniu pienu užpylus, brinkinti reikės trumpiau
labai jau saldus
Redagavo Forelle 2009-02-01 17:13
Reikėjo cukraus kiekį pamažint pagal savo poreikius
Labai dekoju uz nuostabaus skonio apkepo recepta! Pasidalinsiu savo patirtim: dejau 5, o ne 7 v.s. cukraus, 4 v.s. manu, ne 3 ir 3 didelius kiausinius, ne 4. Ir kas manyciau geriausia buvo, kad varske is maiselio pertryniau per metalini sieteli- gavosi kaip kremas! Tiesiog nuostabus apkepas isejo- net trintu braskiu nereikejo- norejosi viena valgyti. Buvo fantastiskas ir saltas ir karstas. Dar karta dekoju uz recepta! 🙂
o ar i ikaitinta orkaite reikia deti ir kokia temperatura turi buti
Dedu į įkaitintą orkaitę, pas mane temperatūros nerodo, bet maždaug 160-180 laipsnių
Redagavo Forelle 2009-02-03 11:56
Nuostabus receptas, ačiū. Išsisaugojau nuorodą ir darau jį bent kartą per savaitę 🙂 ir razinų pridedu.
Visa mano seimyna labai dekoja uz nuostabaus skonio apkepo recepta!
Labai bijojau, kad nesigaus… Kadangi turime tevelius kaime, kurie mums daznai atsiuncia namines varskytes sviestuko ir kitu gerybiu 🙂
Taigi apkepa gaminau is naminiu produktu, o jie kaip zinia truputi skiriasi nuo parduotuviniu, tad bijojau kad nesigaus idealiai. Bet iskepus ir paragavus… O Dievuleliau kaip skanu buvo!!!, Seimynos is virtuves isvaryt negalejau, vis dar gabalelio prase 🙂 SUPER receptukas!!!
Iš naminių produktų visada gerai gaunasi ir šimtą kartų skaniau.
kvepia tai labai skaniai….. idomu ar pavyks nes varskes tai kokius 380g tik turejau…..ir nedaskaiciusi vietoj tryniu baltymus su cukrumi ismaisiau, bet visa kita dariau taip kaip buvo parasyta….
ir galiu pasakyti kad labai skanu mmmmm
aciu tau labai!
nu aš tai biskį apsikvailinau. taip norėjau to apkepo, kad per skubėjimą blėtą ne džiuvėsėliais, o manais pabarsčiau. dabar laukiu kol iškeps, žiūrėsiu kas bus
kazkas sake nori su grybais pabandyti kepti, reiketu su silke iskepti
jo akepas iseina geras,ir mano zmonai patiko aciu uz recepta…
Pabandžiau iškepti ir aš :). Gavosi tikrai skanus, kepiau tik antrą kartą varškės apkepą, pirmą kartą pagal kitą receptą, bet tada nekoks gavosi.
Beje, valgiau su žemuogių jogurtu, skaaanu.. 🙂
Stai issikepiau ir as skanumelis tai naim niam 🙂 mmmmm…
Laaaabai skanu! Ačiū už puikų receptą. Tik aš prie jo kitą padažą pritaikiau, mano šeimai ir draugams labai patiko. Į grietinę įmaišau kondensuoto pieno. Super!
pasaka labai skanus ,pirma kart esu kepusi varskes apkepa,labai skanei gavosi.aciu.
Jau 2 karta kepsiu si apkepa, nes 1aji karta tikrai puikus gavosi! Tai dabar prisedau jau atsispausdinti recepto 🙂
Nors, kai pirma karta dariau, atrode, kad tesla per skysta gavosi, bet iskepe purus ir skanus :)Aciu Forellei
labai tinka razinu ideti,tik cukraus tada maziau reikia.
O i stiklini inda ar galima kepti, ar butinai reikia blekos?
Galima ir stikliniam, aš jame ir kepu
isejo liux apkepas, suwalgem is karto…….:)
nu susigundziau ir as po tokiu pagyru. duosim degustuot uosviams ir prouosviams. tikiuosi, patiks
nerealus apkepas, nemegstu varskes pakepu, bet sitas niam niam siandien vel kepsiu.
Is visu komentaru skamba labai skaniai. bandysiu pakeisti mama virtuveje ir irodyti kad moku gaminti nuadodamasi siuo receptu;) ar apkepo kokybe paskikeistu jaigu ideciau razinu ar braskiu?
Tik skonį pagerintum 🙂 aš nemėgstu razinų, tai nededu, o paskutinį kartą kepiau su mėlynėm buvo labai skanu
o jei įdėtumėt vanilinio cukraus,būtų dar skaniau
tikrai taip 🙂 čia pagrindinis receptas, o toliau galima eksperimentuoti kaip širdis geidžia. Žinau, kas aguonų ir tarkuotos citrinos žievelės beria, sako irgi labai skanu, bet pati dar nebandžiau
tai va iskepiau si apkepa. buvo iskile siektiek nesklandumu nes tesla buvo labai skysta todel idejau daugiau manu ir pakeli svieziai virtu ryziu taip pat idejau vanilinio cukraus – skonis buvo nuostabus. seima tikrai buvo liminga 😉
ar niekas nebandete brinkinti manu kruopu uzpylus ne pienu, o kefyru?
Nebandžius taip. Jau aš gal geriau vandenį pabrinkinčiau, jeigu pieno nėra
Sugalvojau kepti varškės apkepą.Esu kepusi jau vieną varškės apkepą,bet gavosi plonas,bet skaus.Dabar nutariau kepti pagal tavo receptą,nes jame aš atradau savo padarytas klaidas.labai esu,tau dėkinga už ,čia išsakytas pastabas.Tikiuosiu jos man padės išsikepti skanų apkepą,nes panaudojau visus tavo patarimus.
Kai gausis,kai iškeps,būtinai pasidalinsiu darbo rezultatais.o,dabar ,dėkoju už receptuką.
Padėkosi, kai išsikepsi ir patiks 😉 laukiam rezultatų
Aš,skubu padėkoti už nuostabų receptuką.
Ir,noriu parašyti,kad labai priklauso nuo varškės kokybės.
Antra,kad būtinai reikia atskirti baltymus,ir juos gerai išplakti{atskyrus juos reikia įdėti į šaldytuvą,geriau išsiplaka,ir į juos reikia įberti druskytės,aš,čia nuo savęs}
Aš,dėjau vanilino šaukštelį ir įdėjau dar gerą saują razinų.{nuplikytų}
Gavosi labai purus,gero skonio.
Visad,darysiu pagal tavo receptą.
Tik dar pasidarė ydomu,išsikepti su citrina nutarkuota,arba su cukatomis pjaustytomis.
Dar kartelį dėkoju už nuostabų receptą.
Norejau pasiteirauti ar butina i skarda berti dziuveseliu?
Nebūtina, čia kad ne taip prikeptų ir lengviau išsiimtų. Galima ir manų kruopomis pabarstyti
kepam kepam-ziuresimkas bus:)
Timė rašė kad B≈™TINAI atskirti baltymus … nesąmonė . Nuo kiekvieno skonio priklauso, kai baltymus atskyriau , gavosi per purus , o kai neturėdamas laiko suverčiau visus produktus ir išmaišęs dėjau į skardą , gavosi labai puikiai . bet kokiu atveju ačiū už puikų receptą . ir dar : žmonės nesekit aklai receptu , ekspermentuokit po galais …
Dar ir varškė įtakoja purumą, o eksperimentuoti visada naudinga
Ačiū ačiū ačiū 🙂 su vyru pirštus apsilaižėm, jau taip skanu, jau taip skanu… am niam niam
dabar uzmerkiau manus,tai po pusvalandzio vaidinsiu vireja…
O gal kepėją? 😀