Šiandien pietums – labai lengvas ir purus varškės apkepas su trintomis braškėmis. Valgyčiau ir valgyčiau 🙂 Galima visus produktus iškart išmaišyti ir kepti, bet tuomet apkepas bus kietesnis, nes tik atskirai išplakti ir vėliausiai įmaišyti baltymai duoda tokią nuostabią konsistenciją.
0,5 kg varškės,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
5-7 šaukštai cukraus,
3-4 šaukštai manų kruopų,
1/2 stiklinės pieno,
druskos.Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą ir kepama orkaitėje 25-40 min.
o mums mama pripirko kažkokių varškės pyragaičių.. dar teta namų darbo atvežė, irgi varžkės. tai iškaulijau receptą 😉 pasakysiu kada.. tai žodžiu aš pririjau vėl.. ir dar su ledais.. ech.. mesiu kg kokius metus dabar po tų švenčių :))
Lauksim receptukų 🙂 labai jau mėgstu varškę ir viską iš jos. O į maistą daugiau aštrių prieskonių prisimesk (pvz., čili), medžiagų apykaitą greitina.
labai skaniai atrodo. man irgi varškė labai patinka :).
Gal patartum.Man apkepas gaunasi per skystas.O kavinėje toks kietesnis.Kas ne taip?
Kietesnis būna, jeigu atskirai neišplaki baltymų ir neįmaišai į masę. O jeigu baltymus atskirai išplaki, kaip kad mano recepte, tuomet apkepas būna minkštas ir purus.
Kita priežastis – varškė. Geriausia pirkti maišeliuose, kur po pusę kilogramo supakuota, o ne pirkti popieriniuose pakeliuose, kur ji ir taip skystėsnė būna. O jeigu jau naudoji pastarąją, tai kiaušinių mažiau reikėtų dėti.
Redagavo Forelle 2007-10-12 19:59
Būna ir skanesnių, šitas niekom neypatingas.
Bandau kepti si apkepa, tuoj iskeps, orkaitej graziai labai atrodo, ziuresim kaip skonis 🙂
na varskes apkepas tai super gavosi 🙂 man patiko, uosviam irgi 🙂 pirma kart kepiau, bet koks purus gavosi… 🙂
Malonu girdėti 🙂 Man irgi patinka šis apkepas, dėl jo lengvumo ir purumo gaunasi.
Siandien gal kokias spurgas pabandysiu kept, nes dar varskes turiu 🙂
Spurgos irgi labai skanios. Tik darau mažytes ir formuot reikia šlapiom rankom, kad forma gražesnė būtų.
Kepiau ir spurgas, skanios irgi gavosi 🙂
pameginsiu kepti. ka daryti kad apkepas vaskes nesukristu, nes kiek kepiau tai vis sukrenta
Tai kepant visada pakyla, bet vėliau truputį subliūkšta, betl ieka purus. Bet jeigu visiškai sukrenta, gal orkaitę per dažnai darinėji? Dėl temperatūrų skirtumo taip nutinka
kepiau šiandien apkepą. beveik viska dariau pagal recepta, tik dar dejau kepimo milteliu, vanilinio cukraus ir trynius. pas mus elektrine orkaite. kepiau 220 laipsniu temperaturoje, is pradziu pakilo, bet kai iskepe subliusko.visai skanus, tik labai plonas.
Mano orkaitė dujinė, net temperatūros nerodo, bet aš kepu apie 160-180 laipsnių temperatūroje
Tikrai labai skaniai atrodo. Tik norejau paklausti ar galima padaryti varskes apkepa su grybais daleiskim 🙂 ?! Galvojate skanu butu ?! Labai noreciau pabandyti :).
Man asmeniškai varškės ir grybų derinys ne kaip skamba, nors pati grybų ir taip nevalgau. Bet jeigu manai, kad bus skanu ir tau toks derinys priimtinas, tai pabandyk.
Nu matai, as pati ta pati galvojau kad toks derinukas gal ir nelabai kartu butu :).
Si varskes apkepa kepu jau kelinta karta… visai seimai labai patinka, tik gardinu ne uogomis o jogurtu… ir vietoj pieno pilu skysta jogurta 🙂
Malonu girdėt, kad patinka, tik niekad nesu valgius apkepo su jogurtu, labai įdomiai skamba. O kokį naudojį? Natūralų ar su preidais?
Niu va katik issikepiau ir as varskes apkepa… tik siame recepte kazko truksta man atrodo arba kiekis ne visai tikslus produktu nurodytas, nes apkepo tesla pati gavosi gan skysta nors ir dejau visko lygiai tiek kiek parasyta. Na as nesu jo pries tai kepusi , betg valgiau tikrai ne viena ir ne du kartus, taigi kazkoks ne toks man jis gavosi . kazkoks geltonas ir varske pati matosi nors tikrai gerai issukau ir istryniau visa varske . .. P.S. bet gavosi gan neblogai pagal skoni 🙂
Tikrai šiame recepte nieko netrūksta. Geltonas galėjo gautis nuo kiaušinių, ypač jeigu kaimiškus naudoji. Kitas klausimas: kokią varškę naudojot? Nuo jos viskas ir priklauso.
Apkepą galima kepti įvairiai, užtat ir su tavo ragutais neatitinka. Dažniausiai kepama neišplakant atskirai baltymų, todėl toks apkepas būna sunkesnis, kietesnis, o šis yra purus, minkštas.
Ačiū, labai vykes receptas. Anksčiau gamindavausi varškės apkepą, tačiau vis atrodydavo, kad kažko jam trūksta. O šį pagaminau net iš pasibaigusio galiojimo varškės – o gavosi labai skanus.
Ačiū Forellei už puikų receptėlį. Nieko jame netrūko, nei per saldu, nei per sūru, tik kiaušinių dėjau tik 3, nes 4 šaldytuve nebebuvo :)) bet niekas nenukentėjo. Šeimynai patiko, panašu, kad bus kartojamas 🙂
Jogurta naudoju toki koki turiu… kartais naturalu, kartais su priedais… einu keptis apketo, skanaus!
lb skanus apkepas tikrai…… kepam ir kepam…. super……………………….
Na katik baigiau viska paruosti 🙂 dabar kepa… Tikiuosi viskas bus puiku ir skanu 🙂
pas mus varskes yra tai sugalvojom kept apkepa.nezinau kaip cia gausis bliude atrodo gerai.tikiuosi bus viksas puiku ir skanu.tikiuosi man patiks sis apkepas ir nereiks poto kepti spurgu.
o ne nelaime visi baltymai issipyle. ka patartumet drauges ?
O 1/2 pieno tai cia viena stikline su puse?:)
Ne, čia pusė stiklinės pieno.
labai skanus apkepas gavosi 🙂 Aciu uz gera recepta 🙂
Labai puikiai pavyksta…Nesu megeja gaminti,bet iseina skaniai
labai skanus apkepas 🙂 kartojau ir kartojau, nerelaus skonio mmm 🙂 dabar mano megstamiausias patiekalas!aciu uz recepta
vakar isbandziau :)) ir vakar jo jau neliko :)) nuostabus,toks purus. Patiekiau seimynai su atsildytom avietem ir vaniliniais ledais.
Forelle aciu Tau :)))
Prašom 🙂
Lb ačiū už receptą, šiandien pat išbandysiu. Tikiuosi, kad ir man gausis purus, o ne sukritęs ir plonas.
Labai ačiū už puikų receptą. Vakar išbandžiau, buvo laaabai skanus. Tik viena problemėlė, kepant jis iškilo, bet ištraukus ir pradėjus pjaustyti, susiplojo. Viską dariau pagal receptą, nežinau kas ne taip… 🙁
Kepant visada iškyla, bet jeigu staigiai iš orkaitės ištrauki iš karštos temperatūros į žemą, tai galėjo ir subliūkšti. Dar priklauso ir kokiam inde kepei, jeigu dideliame, tai plonas ir taip gaunasi.
Labai skanus apkepas, patiko visai seimai
zmona zada rytoj iskepti pietums.
namuose yra plyta zemaitijos varskes,(apie 1 kg)sakau is visos varskes ir kepk,nes jauciu is puses kg varskes labai mazas iseis.
bet zmona bijo kad pirma karta gali nesigauti ir zada kepti is 0,5 kg varskes.
braskes jau siandien perkeliau is saldiklio i saldituva.
gavosi nuostabus,labai graziai iskepe,dar grazesnis negu nuotraukoi,ne kiek nepridege,graziai parudavo.
dirbom abu su zmona,kepem dviguba porcija is 1 kg varskes 70 min dujinei,160-180 laipsnių temperatūroje.
puse apkepo iskarto tryse suslavem,kita puse dabar sluoja kaiminkos ir giria.
o as atejau prie kompo kaiminkelem atspausdinti apkepo recepto.
ac uz gera recepta.
Geresni kepėjai, gražesnis ir apkepas 😉 Džiaugiuosi, kad patiko ir pavyko
Skanu 🙂 del kvapo dar galima apelsinu zieviu patarkuot 😉
As vakar pabandziau su dvigubu kiekiu, pati tesla gavosi gerai, tik matyt per storai supyliau, nes gavosi per minkstas, ne labai pjaustesi, bet va sendien dar karta pasildziau pietum, tai jau visai geras. Tikrai skanus apkepas.
Nelabai megstu varskes apkepus, bet sis buvo nuostabus!!!!!!!! Rytoj tikrai kartosiu!!!!!!!!!
Daznai kepu vaikams varskes apkepa, kiekvienakart vis bandau surasti kitoki recepta, nors jie visi panasus: varske, manai, kiausiniai, sviestas. Sivakar suradom ir isbandem si: tikrai skanus. Kepiau plonu sluoksniu, greit iskepe, tikiuosi bus skanus ir rytoj.
Tikrai kepsim dar nekart 🙂
nem nem… ;D mam taip pat patinka varske ir jos gaminiai… ;] , o ypac varskes apkepas… ;]~
mama dabar daro sita apkepa… ;]~
kazkas nesveikai skanaus!!! labai labai patiko