Užkepti lietiniai su vištiena

Dar vasaros pabaigoje gavau iš Dobele siuntinuką. Iš jų produkcijos naudojau tik kama miltus ir grikius, į visa kitą net neatkreipdavau dėmesio. Išbandžiau viską, ką atsiuntė, kai kas labai patiko, kai kas nelabai. Ilgiausiai užsigulėjo įdėti miltų mišiniai, nes į juos visada žiūriu skeptiškai 🙂 Tik sirguliuodama ir nenorėdama niekur išeiti iš namų pirmiausia išbandžiau mišinį lietiniams. Sudėtis patiko, paruošimo būdas išvis paprastas, reikės tik vandens, gal kiek tekstūra skyrėsi nuo mano įprastai ruošiamų, bet bendrai paėmus, visai neblogai. Tai šiandien ir receptas su jų lietiniais. 

lietiniai su vistiena (1)12 didelių lietinių

Įdarui:

3 v.š. aliejaus,

250 g pievagrybių,

1 nedidelė raudona paprika,

½ svogūno,

1 a.š. džiovinto raudonėlio,

1 a.š. aštrios paprikos miltelių,

1 skardinė smulkintų konservuotų pomidorų,

1 v.š. miltų,

1 puodelis vištienos sultinio,

2 puodeliai smulkiai pjaustytos virtos ar keptos vištienos,

Druskos, juodųjų pipirų.

Padažui:

250 ml grietinėlės,

100 g tarkuoto raudono Čederio sūrio (ar kito gerai besilydančio),

1 a.š. paprikos miltelių,

Druskos, juodųjų pipirų.

1 šaukštą aliejaus įkaitinkite keptuvėje, sudėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir kepkite vis pamaišydami kelias minutes. Išimkite.

Supilkite likusį aliejų, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir papriką. Kepkite maišydami, kol daržovės suminkštės. Suberkite miltus, išmaišykite, kad jie tolygiai pasiskirstytų ir trumpai apkeptų. Supilkite sultinį, konservuotus pomidorus, suberkite prieskonius, pagardinkite druska, pipirais ir maišydami kaitinkite, kol skystis nugaruos ir turėsite tirštą padažą. Suberkite smulkintą vištieną bei pievagrybius, išmaišykite ir dar minutę, dvi pakaitinkite.

Padažui grietinę supilkite į storasienį indą ir ant silpnos ugnie kaitinkite kol nugaruos beveik pusę jos kiekio (7 – 9 minutes), nukelkite nuo ugnies, suberkite prieskonius, sūrį ir maišykite, kol ištirps.

Į lietinius dėkite po šaukštą įdaro, susukite ir gražiai išdėliokite sviestu pateptame inde, tolygiai paskirstykite padažą ir kepkite 180 0C įkaitintoje orkaitėje 13-16 minučių.

Pagal: Fine cooking magazine

lietiniai su vistiena (3)

3 comments on “Užkepti lietiniai su vištienaAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*