Torteliniai su kalakutienos įdaru

Makaronų tešlos receptą galima naudoti ir darant paprastus makaronus, ir raviolius, ir lazanijas. Skonis tikrai labai patiko, niekas neištežo, nors receptas pasirodė keistokas, bet pasitikėjau knygos „Pasta Cookbook“ pateikta informacija. Įdarą dariau iš kepto kalakutienos faršo, bet galima daryti bet kokius įdarus ir iš pakeptos, ir iš žalios mėsos. Labai skanus saldus įdaras su varške ir cinamonu.

Tešla:

2 puodelių (apie 460 ml) miltų;

3 kiaušinių;

žiupsnelio druskos.

Įdaras:

Kalakutienos faršas;

svogūnas;

druska;

prieskoniai;

0,5-1 a.š.kukurūzų krakmolo;

truputis vandens.

Kiaušinius išplakame (1)¬†ir supilame į miltus su druska (2). Sulipdome į rutulį (3). Minkome apie 10 min, kol tešla taps vientisa ir elastinga (4). Uždengiame ir paliekame 20 min.

Svogūnus supjaustome ir apkepame, kol suminkštės. Sudedame faršą, pasūdome, paprieskoniuojame, jį irgi apkepame. Apibarstome kukurūzų krakmolu ir užpilame vandeniu, kad gautume tirštesnį masę. Leidžiame užvirti. Atvėsiname (5).

Tešlą iškočiojame, išspaudžiame apskritimus (6), ant jų dedame įdarą (7)¬†ir patepę kraštus vandeniu perlenkiame pusiau (8). Tuomet sujungiame kraštelius, kad gautume tortelini (9).

Torteliniai dedami į verdantį vandenį ir verdama 5-8 minutes.

0 comments on “Torteliniai su kalakutienos įdaruAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*