Šiandien grįžau išbadėjus, žarna žarną ryja, o namie irgi nieko gero: sūrio, duonos ir daržovių. Tada prisiminiau indišką patiekaliuką (lietuviškai verstųsi kaip pomidorų-varškės salotos)¬†, kurį per sveiko maisto gaminimo kursus rodė. Jis sotus ir greitai pagaminamas. Vietoj karvės pieno varškės sūrio, galima naudoti ir ožkos sūrį, o jeigu vegetaras ar alergiškas pieno produktams – sojų sūrį – tofu. Vietoj žalių žirnelių galima naudoti konservuotus (nors man nelabai su jais skanu) arba kukurūzus (šito derinio nebandžiau). Recepte nėra druskos, jeigu trūksta galima įsiberti druskos, man tai pakanka. Receptas skirtas 10 porcijų, o aš visko dėjau iš akies vienai porcijai.
0,5 st. aliejaus (naudoju alyvuogių);
2 a.š. maltų juodųjų pipirų;
1 a.š. cinamono (tikrai teisingai parašiau);
1 kg varškės sūrio;
1 kg pomidorų;
0,5 kg šaldytų žirnelių (arba stiklainis konservuotų);
Įkaitinti sausame puode aliejų, įberti pipirų, cinamono. Sudėti supjaustytus pomidorus ir pakaitinti ant didelės ugnies, kol išsiskirs sultys. Suberti kubeliais pjaustytą varškės sūrį. Truputį pakaitinti ir sudėti virtus šaldytus žirnelius. Jeigu naudojami konservuoti žirneliai, galima suberti šaltus arba pakaitinti atskirai (berti be skysčio).
oi kaip idomiai atrodo, reiks isbandyt kada. o cia karstas patiekalas ar saltas? jeigu karshtas, tai ar tinkamas shildymui? (:
Tai karštas patiekalas, bandžiau ir šildyti, kai atšalo ( šaltas man nepatiko), bet sūris visai sutrupėjo (šildžiau keptuvėje) nors skonis buvo geras. Manau geriuasia pasidarius iškart suvalgyti, nes ruošimas užtrunka kokias 5 min.
Dar nepatiko pomidorų odelės, kitą kartą nulupsiu, kad nereikėtų rankioti 🙂
Skamba išties įdomiai, norėčiau išbandyti.
Ir labai skanu 😉 tik geriausiai gaunasi su kaimišku sūriu, nes pirktinis sutrupa, arba galima daryti su sūriu iš saldaus pieno