Nors „Burokėlių
savaitei“ prisirinkau daug naujų receptų, bet vistiek gaminau jau įprastus
patiekalus. Tiesa, išbandžiau ir Irmos burokų sriubą su salieru, ir net pyragą
išsikepiau (receptas bus rytoj). O šiandien greitai paruošiamas skanus karštas
garnyras iš burokėlių.
500 g burokėlių;
60 g sviesto;
2-4 š. vandens;
1 š. balzaminio
acto (tinka ir vyno actas);
druskos ir
juodųjų pipirų pagal skonį.
Burokėlius
nuplauti, nulupti ir sutarkuoti. Sviestą ištirpinti, sudėti burokėlius, užpilti
vandenį, actą ir troškinti vis pamaišant kol suminkštės (apie 10-15 min).
Paskaninti druska ir juodaisiais pipirais.
Mano mama labai mėgsta keptus burokėlius, bet man jie priminė grybus, kuriuos nelabai mėgstu…
Grybų ir aš nemėgstu, bet kad burokėliai jų visai neprimena.