Gaivios ir sočios salotos su sausai brandintos jautienos steiku – sveikas pasirinkimas pietums. Steiką galite išsikepti ir grilyje, tik neperkepkite, kad mėsa netaptų kieta. O kad išliktų sultinga, tik iškepus nepjaustykite, nes visos sultys išbėgs, leiskite jai pailsėti ir pamatysite, kad tiesiog mėsa tirpsta burnoje.
2×220 g KITCHEN me Brandintos jautienos mentės didkepsnis „BLACK ANGUS“,
Juodųjų pipirų, druskos,
2 v.š. alyvuogių aliejaus,
3 romaninės salotos,
1 nedidelė skardinė raudonųjų pupelių,
Saujelė vyšninių pomidorų, perpjautų pusiau,
½ puodelio fetos sūrio,
1 žalioji citrina,
1 avokadas,
2 v.š. sėklų mišinio salotoms, kurį sudaro saulėgrąžos, moliūgų sėklos, kedro riešutai),
Užpilui:
Nedidelis pluoštelis kalendrų,
keli svogūno laiškai (nebūtina, jeigu nemėgstate),
1 česnako skiltelės,
½ a.š. cukraus,
½ a.š. tarkuotos žaliosios citrinos žievelės,
druskos,
juodųjų pipirų,
¼ puodelio žaliosios citrinos sulčių,
¼ puodelio alyvuogių aliejaus.
Užpilui visus ingredientus, išskyrus aliejų, sutrinkite iki vientisos masės, o tada lėtai plakant supilkite nedidele srovele aliejų. Plakite, kol viskas gerai išsimaišys.
Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, įdėkite steikus ir kepkite kiekvieną pusę po 3 minutes. Išimkite, pabarstykite druska, pipirais ir uždengus ar įvyniojus į foliją leiskite 5-10 minučių pailsėti.
Kol mėsa ilsisi, nuplautus salotų lapus suplėšykite, įmaišykite nuplautas pupeles, pomidorų puseles, sūrį, sėklas. Išdėliokite į lėkštes. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, nulupkite ir supjaustykite juostelėmis, išdėliokite po kelis griežinėlius į lėkštes. Žaliąją citriną supjaustykite skiltelėmis ir taip pat išdėliokite po pora skiltelių į lėkštę. Apšlakstykite paruoštu užpilu ir ant viršaus išdėliokite nestorais griežinėliais supjaustytą steiką.
Šaltinis: pagal The cozy apron
0 comments on “Steiko salotos su avokadu, pupelėms ir fetos sūriu”Add yours →