Šalta, gaivi
sriuba tinkanti karštai vasaros dienai Vietoj šilauogių galima naudoti ir
mėlynes. Norint tirštesnės sriubos, virimo pabaigoje galima įpilti nedideliame
kiekyje šalto vandens išleistą vieną šaukštą kukurūzų krakmolo ir dar truputį
pakaitinti.
4 puodeliai
šilauogių;
1,5 puodelio
vandens;
1/2 puodelio
cukraus;
1 a.š. cinamono;
2 puodeliai
natūralaus jogurto.
Uogas nuplauti,
pabarstyti cukrumi, cinamonu, užpilti vandeniu. Užvirinti ir ant vidutinės
ugnies virti apie 10-15 minučių. Atšaldyti. Suplakti smulkintuvu iki vientisos
masės. Sumaišyti su jogurtu.
Šaltinis: Taste
of Home
WOW!!!!!!!!!!!!!!!! Nu kaip grazu 🙂
Saunuole!!!!
Niekaip nesuprantu iš kur pas tave tiek daug šilauogių.Parduotuvėje jos per brangios, kad iš jų ką nors gaminti, o lauke labai sunkiai auginamos.Mano namų sode jos jau seniai nebeturi uogų, o jų kiekis prieš tai buvo tik paskanavimui…Gal tu jas kaip įpatingai tręši(žinau, kad joms reikalinga speciali žemė, ja esu apsirūpinusi, bet gal dar kuom papildai?) ar šiltnamyje augini?
Čia jau mano tėvų reiktų klaust, jie jas augina sode, turi keletą krūmų ir tų šilauogių aš jau neturiu kur dėt, nes veža kibirais. O šiaip sukurta joms ne tik speciali augimui dirva, bet ir tręšiamos specialiomis trąšomis, kurios skirtos tik šilauogėm. Žiemai apdengia, kad neiššaltų
<…>šilauogių aš jau neturiu kur dėt, nes veža kibirais<…>
man atvežkit, tikrai rasiu kur padėt 😀
Kitą kartą kai gausiu, turėsiu omeny 😉
O kaip tau pavyko taip graziai padekoruoti? Vis nesugalvoju, kaip ta gelyte ispaisyti 🙂
Paieškok apie kavų dekoravimą. Principas toks pat 🙂