Turbūt, kad nebuvau pusryčiavus, vartant naują žurnalo „Saveur“ numerį į akį krito tik šis, kaip rašoma, Izraelyje populiarus, pusryčių patiekalo receptas. Kaip ir tikėjausi, buvo labai skanu. Gaminau su konservuotais pomidorais, nors galima ir su šviežiais, bet dabar pastarųjų skonis jau nelabai ir pomidoriškas; dar įpjausčiau paprikos; fetos vėliau irgi daugiau užsibėriau.
¾ puodelio aliejaus;
3 čili pipiriukai (galima naudoti ir džiovintą);
1 smulkiai supjaustytas svogūnas;
8 smulkintos česnako skiltelės;
1 a.š. malto kumino;
1 v.š. maltos saldžiosios paprikos;
840 g skardinė smulkintų konservuotų pomidorų;
druskos;
8 kiaušiniai;
½ puodelio smulkintos fetos;
smulkintų petražolių.
Į įkaitintą aliejų sudėti smulkintus čili pipiriukus, svogūną ir maišant pakepti, kol svogūnas suminkštės. Suberti česnaką, kuminą, papriką ir apie 2 minutes kepti pastoviai maišant. Supilti smulkintus poidorus, pusę puodelio vandens, sumažinti ugnį iki vidutinės ir virti vis pamaišant, kol padažas sutirštės (apie 12-20 minučių). Paskaninti druska. Atsargiai įmuši kiaušinius ir uždengus kepti apie 5 minutes (nemėgstant skystų trynių – kepama ilgiau). Pabarstyti feta ir petražolėmis.
Šaltinis: Saveur. 2009 11
jau vien šiltas pomidorų padažas su priekoniais ir fetos sūriu kaip įspūdingai atrodo, nereik nė kiaušinių:)
Galima padažo idėją ir kitur pritaikyti, nes tikrai labai skanus
Kaip tik jau antrus metus gyvenu Izraelyje. Bet visai neseniai atradau shukshuka. As darau greitai ir paprastai: smulkintus svogunus cesnakus pakepinu aliejuj, pripjaustau pomidoru (pries tai nulupu oda), idedu pipiru druskos saldz. paprikos miltelius ir vos vos cukraus, pomidorus su prieskoniais troskinu kol gerai sutirsteja. Tada zalumynu kokiu randu balkone (baziliku, petrazoliu) imaisau, padarau pomidoru padaze duobutes, imusu kiausinius, praduriu tryni, druskus ant virsaus, ir kokias 5min. pakepu uzdengtoj keptuvej. Kvapni, sveika kiausiniene.
Aš šį patiekalą tik atradau, o pomidorau jau pasibaigę, užtat teko naudoti konservuotus, nes su tais dirbtinai nokintais nei kvapo, nei skonio. Kitais metais būtinai išbandysiu ir jūsų pasiūlytą variantą
Vajej kaip apetitiskai atrodo.. Gal kad nepietavus dar? :)) Tureciau pomidoru – pulciau gamint tuojau pat!
Aš irgi tuščiu skrandžiu žvelgdama į foto ir susigundžiau. Gerai, kai pas mane beveik visada yra konservuotų pomidorų, greit netruko išbandyt. Tikiuosi jau pavalgius? O gal ir išbandžius šį patiekaliuką?
oho. pritarsiu Jurgai – jau vien padažas TOOOOKĮ norą gaminti sukelia!
beje, o saveur ar prenumeruojate ar internete skaitote?
Draugė vis atsiunčia pdf formatu. Reikia? Galėčiau grįžus namo persiųst
aš visada ‘už’ kulinarinius žurnalus, belenkokiu pavidalu. labai pasidžiaugčiau, jei nebūtų sunku tau 🙂
Jeigu nurodytas emailas teisingas, tai juo ir atsiųsiu. Man nesunku, pati vis neturiu laiko paskaitinėti, dažniausiai tik perverčiu ir pasilieku geresniems laikams, o kitam gal ir pravers
teisingas, teisingas.
aš irgi nelabai paskaitinėju atidžiai, bet smagu kaupti atsargas gūdiems žiemoms vakarams-per-brūkšnelį-atostogoms .)
ypač kai tas Įkvėpimas Gaminti visiškai dingo.vi-siš-kai.
čia tai nusiperku bendravardį ‘saveurs’, pavarvinu seilę į nuotraukas, paskaitinėju straipsnius, apsimetu, kad kalbą pasimokau .) bet gaminti kaip ir neprisiruošiu. nors mačiau, kad naujausias numeris – apie bulves, tai gal reiks nusipirkti ir atidžiau išsinagrinėt .)
O, Forelle, atradai šakšuka! 🙂 Puikus patiekalas! 🙂 Aš tik prieš kokius 3 mėnesius sužinojau, kad ko ne visą gyvenimą valgoma kiaušinienė su pomidorais turi savo pavadinimą 🙂 Ypač patiko Lotynų Amerikos gyventojų sugalvotas pavadinimas – huevos rancheros 😀 Tik aš gaminu be sūrio ir vandens bei vien vasarą iš šviežių pomidorų – iš konservuotų man nelabai patinka. Šiemet net atsargoms padariau kelis stiklainiukus padažo, kad ir žiemą galima būtų pasimėgauti kvapnia pomidorine saule 🙂 Be to prie šakšukos labai, labai tinka baltas vynas 😉
Vienas iš mano šakšukos variantų: http://dautarte.blogspot.com/2009/08/naujas-seno-patiekalo-pavadinimas.html
Julė, kažkur mačiau svetainę su gerais žurnalais… Paieškosiu.
Atradau 🙂 geriau vėliau, negu niekada. O tavają matyt praleidau arba neužsifiksavo kai be nuotraukos. Dabar su nekantrumu laukiu pomidorų derliaus, nes receptą atradau kaip tik jų sezonui pasibaigus 🙁
si ryta kepiau si geri..niam niam kaip buvo skanu 🙂 aciu uz recepta
Prašom, svarbu, kad patiko ir įtraukėt į pusryčių meniu 🙂
Pomidorai musu seimoje geris ir negalejau atsilaikyti nuotraukai. Buvo laaaaaaabai skanu, taip skanu, kad didziausias musu gurmanas tecius nusprende kartoti, jei jau jis kartoja, kas beveik neimanoma, auksciausi balai 🙂 aisku pridejus tikru pomidoru turetu buti dar skaniau ir mum jau butinai kuo astriau turi buti.
Laaabai skanu, Aciu uz puiku recepteli 😉
Prašom, jeigu vyras taip įvertino, tuomet čia tikrai labai geras receptas 🙂
Ugu. Kaip vyras patvirtinu, kad tikrai labai skanus valgis. Jau 3 kartus dariau savo draugams. Tai susitinkant vis prisimena 🙂
O tai jiems recepto neduodi, kad vargšai tik prisiminimuose regi šį patiekalą? 😀
Su malonumu duociau, bet jie net tokio zodzio -keptuve- nezino :).
Kaip gera zmona turet :). Gal pasistegsiu kita syki zmonom ta recepta duot.
Beje siandien turejau sveciu ir pagaminau Tavo vistienos kukulius garstyciu padaze. Didelis aciu nuo manes ir nuo sveciu. Ideja nuostabi ir padazas fainas
Prašom, visada smagu, kai išbando ir patinka. O pats galėtum organizuot gaminimo kursus-pamokas draugams 😉 Nors sužinotų kas yra keptuvė, kaip atrodo 😀
Na jie labiau linke ne i keptuve, o i savo pilva ziuret. Norint kazka daryt, reikia ne tik noro, bet, kad begamindamas jaustum malonuma. O tai net nekiekviena moteris jaucia. Daro tik is pareigos ir tiek. Vistiek kazkoks malonumas, kai pasako, kad net zmona taip skanei padaryt nesugeba 🙂
Kai kada maisto gaminimas tampa kaip prievolė, rutina, tai kur tu čia jausi tą malonumą? Aš pati žinau, kaip sunku, kai grįžti nusikalęs namo, galvoji tik apie miegą, o tavęs dar laukia šimto darbų ištaisymas. Tai koks ten malonumas jau būna? Tik kuo greičiau ir bet ką, kad būtų tyla.
Visiškai sutinku, kad malonu, kai pasako jog pagamini skaniau už kažką. Mano atveju tai būna, kai vyras pasako, jog gaminu skaniau nei mama. Tada jau galiu užrietus nosį vaikščiot 🙂
Pilnai pritariu. Jei man reiketu kiekviena diena kazka skanaus gaminti, tai ir man taptu rutina. Saves per daug nelepinu. Todel per daug nesistengiu. Ka nors skanesnio gaminu tik savaitgaliais. Neblogas budas pabendraut su draugais, draugem ir tiek. Labai laukiu, kai bus galimybe gaminti gamtoje.
Oij gerai atrodo!!! O jei as taip vakarienei sita uzsukciau patiekaliuka, nors siandien pusryciams jau kiausinius valgeme, o ir mano vyras i pomidorus kreivai ziuri… Na nezinau ar pavyks atsilaikyt nepagaminus sito gerio siandien 😀
Siaip as esu valgius sio patiekalo, kuri gamino mano draugas is Tuniso. Taciau ten buvo baklazanu pagrindu, labaaaai daug cili ir kiausiniai jau paplakti imaisomi buvo… O pavadinimas tas pats, bet vaizdelis visiskai kitas…
Pirmą kartą apie baklažanus girdžiu, reiks pasidomėt plačiau. Vėliau pastebėjau, kad labai daug kas panašiai kiaušinius ruošia, tik kitu pavadinimu, kiti prieskoniai. O jeigu ir pagooglini tokiu pavadinimu, tai išmeta vėl n variacijų.
Skanios vakarienei, jeigu visgi nuspręsit ruošt 😉