Pateiksiu originalų receptą iš knygos „Šokoladas“. Pirmą kartą
dariau pagal aprašymą, tik vietoj vyšnių dėjau džiovintų braškių. Antrą kartą
truputį pakeičiau, dėjau mažiau braškių, daugiau šokolado (ir juodo, ir pieniško)
ir produktus sudėjau į dar nespėjusį pravėsti ištirpintą sviestą, tuomet
šokoladas aptirpo. Toks variantas patiko labiausiai. Gavosi maži, margi trapūs
sausainiukai.
125 g miltų;
½ a.š. kepimo
miltelių;
žiupsnelis
druskos;
125 g lydyto
sviesto;
50 g cukraus;
50 g džiovintų
braškių;
50 g juodojo
šokolado.
Sumaišyti miltus,
kepimo miltelius ir druską. Susmulkinti braškes ir šokoladą. Išplakti sviestą
su cukrumi. Į plakinį įmaišyti miltus, suberti braškes, šokoladą ir atsargiai
išmaišyti. Imti šaukšteliu tešlos, rankomis suformuoti
rutuliuką ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti iki 190
laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 min.
Rimtai iš tos knygos? Kažkaip nepamenu, nors dukart skaičiau… bet būtinai išbandysiu 🙂 įdomu, su kokiom kitom uogom turbūt irgi sueitų? pvz. razinom 😛
Daug ir tų knygų "šokoladas" yra, maniškė šita:
http://www.leidybosspektras.lt/foto/77936.jpg
66 psl yra receptas, tik kitaip pavadintas, su cukruotomis vyšniomis, bet jų neturėjau, tai dėjau džiovintas braškes. Jeigu patinka razinos, gali daryti ir su jomis.
Redagavo Forelle 2008-07-17 19:46
Sveiki, ar tikrai tiek miltų turi būti? Kažkai nesigavo, sakyčiau, mažai miltų, nes drėgni labai buvo, nesisuko į rutuliukus, nes tešlą skystoka buvo… Kažkaip pirmą kartą nesigavo…
Tikrai tiek miltų, dar patikrinau. Jeigu trūko, reikėjo dar pora šaukštų tada įmesti arba įdėti į šaldytuvą 10-15 min, tuomet ir miltai pabrinktų, ir lydytas sviestas sukietėtų ir labai gražiai susiformuotų rutuliukai. Gal uogų ar šokolado mažai dėta?
Man šie sausainukai turėtų dieviškai patikti. Dėkui už receptą – būtinai išbandysiu!
Sėkmės 😉