Vartydama knygą „1080 recipes“ aptikau salotas tik iš ridikėlių ir apelsinų. Derinys pasirodė keistas, kaip čia dera saldūs apelsinai su aštroko skonio ridikėliais? Vakar naršydama internete vėl aptinku salotas su tuo pačiu keistu derinuku, nutariu pabandyti ir… patiko.¬† Gaivios, pavasariškos salotos.
6 dideli apelsinai;
1 š. skysto medaus;
1/2 a.š. cinamono;
500 g salotų (galima pamaišyti);
1/2 p. smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno;
1 p. griežinėliais pjaustytų ridikėlių;
3 š. alyvuogių aliejaus;
1 p. pakepintų graikiškų riešutų;
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Išpjaustyti apselsinus segmentais, išimti sėklas, pašalinti baltąjį sluoksnį. Sudėti į indą, apšlakstyti medumi, cinamonu, uždengti ir palikti valandai kambario temperatūroje.
Lėkštėje išdėlioti suplėšytus salotų lapus, ridikėlius, svogūnus, apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska, pipirais, viską pamaišyti. Prieš tiekiant uždėti apelsinų skilteles, užpilti susidariusiomis sultimis. Apibarstyti pakepintais graikiškais riešutais.
Šaltinis: www.bigoven.com
Tai kad neastrus dabar ridikeliai. Nebent lietuviski dar dar. O olandams ir lenkams pasiseka uzauginti tik kazkokia vandeninga darzove.
Čia lietuviški ridikėliai, tikrai aštrūs. O tų olandiškų ar lenkiškų nevalgius
Salotos atrodo labai gaiviai ir pavasariškai! Sakyčiau vien žiūrėjimas į jas chromaterapiškai veikia – žalia ir oranžinė verčia šypsotis, ypač kai taip apsiniaukę už lango. 🙂 Paragavus šio derinio, turbūt ir kaparėliai su medumi nebe taip drastiškai atrodo?.. 😉
Ne, kaparėliai su medum dar labai drąstiškas derinys 🙂 matyt dėl savo stiprių skirtingų skonių, bet kai nusipirksiu kaparėlių, pabandysiu
Jau matau, kad man patiktų 🙂 Geras derinukas atrodo.
Bandysiu.
Skanaus, pranešk ar patiko šis derinukas
Būtinai ir aš bandysiu, derinys atrodo intriguojantis.